Tekvicový koláč
- Celkový čas 3 h 5 min
- 30 min
Príprava - 35 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
12 os.
250 g Múka T65
100 g Práškový cukor
150 g Maslo
1 Vajce
425 g Tekvicové pyré
1 Vajce
3 Žĺtok
50 g Trstinový cukor
1 čl Mleté nové korenie
1 čl Mletá škorica
1 čl Vanilkový extrakt
340 g Kondenzované mlieko
Príslušenstvo
Zapekacia misa
Príprava
Krok 1 /7
Na prípravu cesta na koláč: nasypte múku, práškový cukor a maslo do misky. Rukami všetko zmiešajte, aby ste dosiahli pieskovitú konzistenciu. Pridajte vajce a miešajte, kým nezískate hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny (ideálne pripraviť cesto deň vopred).
Krok 2 /7
Predhrejte rúru na 180 °C.
Krok 3 /7
Cesto môžete umiestniť priamo do zapekacej formy: po rozváľaní cesta na kruh, o niečo väčší ako priemer zapekacej formy, ho položte do formy. Aby ste tento krok uľahčili, zabaľte cesto okolo valčeka na pečivo (aby ste mohli cesto preniesť) a potom ho rozviňte cez formu. Vidličkou poprepichujte dno cesta. Orežte prebytočné cesto a dajte ho do chladničky.
Krok 4 /7
Medzitým pripravte tekvicovú náplň: v miske zmiešajte všetky ingrediencie, až kým nezískate hladkú zmes. Tuto zmes nalejte na rozvaľkané cesto.
Krok 5 /7
Malým nožom orežte prebytočné cesto 1 cm nad povrchom formy. Zvyšné cesto môžete použiť na ozdobu koláča.
Krok 6 /7
Pečte v rúre 35 minút.
Krok 7 /7
Po upečení nechajte koláč vychladnúť. Dobrú chuť!
