Dip z červenej šošovice
- Celkový čas 21 min
- 5 minPríprava 
- 16 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 100 g Uvarená červená šošovica (asi 50 g surovej šošovice) 
- 0.5 strúč. Cesnak 
- 1 čl Citrónová šťava 
- 1 pl Tahini (sezamové pyré) 
- 20 g Kešu oriešky 
- 2 pl Olivový olej 
- 3 pl Voda 
- Soľ a korenie 
Príslušenstvo
- Cestovná fľaša 400 ml 
- Cestovná fľaša 700 ml 
Príprava
Krok 1 /4
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /4
Ak sme tak ešte neurobili, uvaríme šošovicu: prepláchneme ju v studenej vode, aby sme odstránili prebytočný škrob. Do hrnca dáme prepláchnutú šošovicu a vodu (dva diely vody na jeden diel šošovice). Privedieme do varu. Znížime teplotu na stredne nízku a varíme šošovicu podľa času varenia uvedeného na obale, kým nebude mäkká a uvarená. Uvarenú šošovicu scedíme. Necháme vychladnúť.
Krok 3 /4
Nasypeme všetky ingrediencie, počnúc uvarenou a scedenou červenou šošovicou. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 4 /4
Podľa chuti upravíme korenie a citrónovú šťavu.



