Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Ružové srdiečkové makrónky

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 9 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    39 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 100 g Strúhané mandle

  • 70 g Práškový cukor

  • 35 g Hladká múka

  • 2 g Červené potravinárske farbivo

  • 115 g Vaječné bielka

  • 1 čl Citrónová šťava

  • 175 g Práškový cukor

  • 1 hrniec Malinový džem

  • 2 g Agar (1 vrecko)

  • 10 g Ružová voda

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /9

Do misy mixéra s priloženým nožom Ultrablade nasypte mleté mandle, cukor a múku. Mixujte, kým nezískate jemný prášok. Ak sa všetky prísady nezmestili na prvýkrát, postup zopakujte. Odložte bokom.

  • 100g Strúhané mandle
  • 70g Práškový cukor
  • 35g Hladká múka

Krok 2 /9

Bielka a citrón nalejte do misy mixéra s nasadenou metličkou. Stlačte „Štart“. Počas miešania pridávajte cukor.

  • 115g Vaječné bielka
  • 1čl Citrónová šťava
  • 175g Práškový cukor

Krok 3 /9

Rúru predhrejte na 100 °C.

Krok 4 /9

Na tuho vyšľahané bielky nalejte práškovú zmes a potravinárske farbivo a premiešajte stierkou.

  • 2g Červené potravinárske farbivo

Krok 5 /9

Použite cukrárske vrecúško s 10 mm špičkou. Jemne tvarujte srdiečka na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo silikónovej podložke na pečenie.

Krok 6 /9

Pečte 18 minút, potom nastavte rúru na 120 °C a pečte ďalších 18 minút. Makrónky by mali byť na dotyk suché. V prípade potreby pokračujte v pečení.

Krok 7 /9

Pred vybratím nechajte makrónky vychladnúť.

Krok 8 /9

Malinový džem a agar priveďte do varu v hrnci na miernom ohni a varte 1 minútu. Nechajte vychladnúť a potom pridajte ružovú vodu. Nalejte na plech na pečenie a nechajte vychladnúť.

  • 1hrniec Malinový džem
  • 2g Agar (1 vrecko)
  • 10g Ružová voda

Krok 9 /9

Pred podávaním ozdobte makrónky čajovou lyžičkou.