Ružové srdiečkové makrónky
- Celkový čas 1 h 9 min
- 30 min
Príprava - 39 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
100 g Strúhané mandle
70 g Práškový cukor
35 g Hladká múka
2 g Červené potravinárske farbivo
115 g Vaječné bielka
1 čl Citrónová šťava
175 g Práškový cukor
1 hrniec Malinový džem
2 g Agar (1 vrecko)
10 g Ružová voda
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /9
Do misy mixéra s priloženým nožom Ultrablade nasypte mleté mandle, cukor a múku. Mixujte, kým nezískate jemný prášok. Ak sa všetky prísady nezmestili na prvýkrát, postup zopakujte. Odložte bokom.
Krok 2 /9
Bielka a citrón nalejte do misy mixéra s nasadenou metličkou. Stlačte „Štart“. Počas miešania pridávajte cukor.
Krok 3 /9
Rúru predhrejte na 100 °C.
Krok 4 /9
Na tuho vyšľahané bielky nalejte práškovú zmes a potravinárske farbivo a premiešajte stierkou.
Krok 5 /9
Použite cukrárske vrecúško s 10 mm špičkou. Jemne tvarujte srdiečka na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo silikónovej podložke na pečenie.
Krok 6 /9
Pečte 18 minút, potom nastavte rúru na 120 °C a pečte ďalších 18 minút. Makrónky by mali byť na dotyk suché. V prípade potreby pokračujte v pečení.
Krok 7 /9
Pred vybratím nechajte makrónky vychladnúť.
Krok 8 /9
Malinový džem a agar priveďte do varu v hrnci na miernom ohni a varte 1 minútu. Nechajte vychladnúť a potom pridajte ružovú vodu. Nalejte na plech na pečenie a nechajte vychladnúť.
Krok 9 /9
Pred podávaním ozdobte makrónky čajovou lyžičkou.