Rýchle zdravé zemiakové lupienky
- Celkový čas 28 min
- 8 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 500 g Zemiaky 
- Olivový olej 
- Soľ 
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /7
Zemiaky oškrabte a nakrájajte na 1 – 2 mm hrubé plátky. Snažte sa, aby boli všetky plátky rovnako hrubé, aby boli zemiaky rovnomerne opečené. Tie tenšie sa môžu pripáliť a tie hrubšie môžu zostať „gumové“.
Krok 3 /7
Nakrájané zemiakové plátky opláchnite v studenej vode a osušte ich.
Krok 4 /7
Do misky pridajte soľ, korenie, olej a opatrne premiešajte s plátkami zemiakov.
Krok 5 /7
Pripravené plátky vložte do koša fritézy a vyberte manuálne nastavenie, teplota 180 °C, čas 20 minút.
Krok 6 /7
Po 10 minútach plátky skontrolujte a preložte/obráťte.
Krok 7 /7
Po 20 minútach sú lupienky hotové. Podávajte samostatne ako predjedlo k pivu alebo televízii alebo ako prílohu k mäsu.
