Slané zemiakové vafle s lososom a čerstvým syrom
- Celkový čas 27 min
- 15 minPríprava 
- 12 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 600 g Zemiaky 
- 150 g Strúhaný syr 
- 2 Vyšľahané vajcia 
- 12 cl Mlieko 
- 120 g Plnotučná kyslá smotana 
- 1.5 cl Olivový olej 
- 100 g Múka 
- 11 g Prášok do pečiva (1 sáčok) 
- 2 pl Nasekaná petržlenová vňať 
- 2 pl Nasekaná pažítka 
- 150 g Syrokrém 
- 1 pl Nasekaný kôpor 
- 0.5 Bio citrón 
- 200 g Údený losos 
- Soľ, korenie 
Príslušenstvo
- Platne na vafle 
Príprava
Krok 1 /5
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nastrúhame (na strúhadle s najširším rezom).
Krok 2 /5
Do misky vložíme nastrúhané zemiaky, nastrúhaný syr, rozšľahané vajcia, mlieko, crème fraîche a olej. Dôkladne premiešame špachtľou. Pridáme múku, prášok do pečiva, petržlenovú vňať a pažítku. Ochutíme soľou, korením a zmiešame znova.
Krok 3 /5
Odstránime grilovacie dosky a nahradíme ich doskami na vafle, pričom najprv nasadíme spodnú dosku a potom hornú. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí nalejeme do každého vaflovača 1 malú naberačku cesta, uzavrieme a pečieme 3 minúty. Vyberieme vafle a opakujeme, kým sa neminie cesto. Z tohto cesta sa pripraví 8 vaflí.
Krok 4 /5
V miske zmiešame krémový syr s nasekaným kôprom a citrónovou šťavou a kôrou. Dochutíme soľou, korením a premiešame dohladka.
Krok 5 /5
Vafle podávame s kôprovým krémom a údeným lososom.


