Slaninový cheeseburger
- Celkový čas 10 min
- 10 minPríprava 
- 0 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 4 ks Hovädzie burgery 
- 4 plát. slanina 
- 2 pl Francúzska horčica 
- 2 pl majonéza 
- 4 plát. čedar 
- 4 ks žemle 
- toppingy 
Príprava
Krok 1 /3
Zapneme gril. Vyberieme Manuálny program alebo program Slanina (podľa modelov) a stlačíme OK. Keď je gril horúci, slaninu poukladáme na gril a zatvoríme ho. Stlačením tlačidla OK začneme proces varenia. Uvaríme podľa preferencie: „Stredne prepečené“ (oranžová 220 °C)) pre slaninové čipsy, ktoré sú ešte mierne mäkké, alebo „Chrumkavé“ (červená 250 °C) pre veľmi chrumkavé slaninové čipsy.
Krok 2 /3
Opatrne utrieme grilovacie dosky kuchynskou utierkou. Potom vyberieme program Hamburger a stlačíme OK. Keď je gril horúci, burgery poukladáme na gril a zatvoríme ho. Uvaríme podľa preferencie: krvavé, stredne alebo dobre prepečené.
Krok 3 /3
Na každý burger dáme hneď plátok syra, kým sú ešte horúce. Zmiešame horčicu s majonézou a natrieme na polky burgerových žemlí, ozdobíme toppingami podľa výberu (cibuľové krúžky, listy hlávkového šalátu, rajčiny, nakladané uhorky atď.) a navrch dáme burger. Pridáme grilované plátky slaniny a nakoniec uzavrieme druhými polkami žemlí. Okamžite podávame.

