Rebierko sous-vide s omáčkou chimichurri
- Celkový čas 30 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 pl Nasekaná čerstvá petržlenová vňať
1 pl Čerstvo nasekané oregano
2 pl Nasekaná pažítka
2 strúč. Olúpaný a nasekaný cesnak
0.5 Nakrájané červené chilli
1 pl Ocot z červeného vína
3 pl Citrónová šťava
6 cl Olivový olej
2 g každý)
2 vet. Tymian
2 čl Zmäknuté maslo
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /7
Príprava omáčky chimichurri: V miske zmiešame všetky prísady okrem rebier, tymianu a masla.
Krok 3 /7
Do každého vrecka na varenie sous-vide vložíme jedno rebierko spolu s tymianom a 1 lyžičkou masla. Zmes vložíme do vrecka sous-vide. Uistíme sa, že sú vrecká dobre uzavreté.
Krok 4 /7
Do nádoby nalejeme 3 l vody. Vrecká vložíme do vody.
Krok 5 /7
Varíme v ponorenom vákuovom režime.
Krok 6 /7
Vyberieme vrecká a otvoríme ich. Rebierka opečieme na masle 1 minútu z každej strany, aby sme im dodali farbu, a upravíme čas pečenia podľa svojich predstáv.
Krok 7 /7
Steaky podávame so zemiakmi posypanými paprikou, grilovanou zeleninou a omáčkou chimichurri.