Jahodové vaječné krémy
- Celkový čas 40 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (4)
Suroviny
4 os.
2 Celé vajcia
1 Žĺtok
50 g Kryštálový cukor
25 cl Plnotučné mlieko
1 Vanilkový struk
120 g Jahody
Príslušenstvo
Sada 8 pohárov
Príprava
Krok 1 /5
V nádobe zmiešajte vajcia, žĺtok a kryštálový cukor dohladka.
Krok 2 /5
Mlieko s vanilkovým strukom, rozrezaným a vyškrabaným, zahrejte, a potom ho po častiach a za stáleho miešania prilievajte do zmesi vajec a cukru.
Krok 3 /5
Rozdeľte jahody do verrínov a zalejte zmesou.
Krok 4 /5
Nezakryté verríny vložte do spotrebiča vybaveného tanierom. Začnite varenie.
Krok 5 /5
Po upečení nechajte verríny vychladnúť na izbovú teplotu a skladujte v chladničke s viečkami.