Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jahodový džem

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 55 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    35 min
  • Chladenie
    10 min

Suroviny

6 os.

  • 1.5 kg Jahody

  • 900 g Kryštálový cukor

  • 1 Citrón (šťava)

Príprava

Krok 1 /5

Jahody umyte a odstráňte stopky. Ak sú veľké, rozrežte ich na polovice alebo štvrtiny. Umiestnite ich do veľkej nádoby s cukrom. Premiešajte a nechajte odstáť 10 minút, aby jahody pustili šťavu.

  • 1.5kg Jahody
  • 900g Kryštálový cukor

Krok 2 /5

Prelejte všetko do vysokého hrnca a priveďte do varu. Medzitým si pripravte nádobu s vodou a malou naberačkou.

  • 1.5kg Jahody
  • 900g Kryštálový cukor

Krok 3 /5

Keď džem začne vrieť, znížte teplotu, aby neprekypel. Použite naberačku na odstránenie peny, ktorá sa tvorí na povrchu. Naberačku opláchnite vo vode z nádoby. Varte asi 35 minút, pravidelne miešajte.

  • 1.5kg Jahody
  • 900g Kryštálový cukor

Krok 4 /5

Keď je džem hotový, pridajte citrónovú šťavu a potom ho nalejte do sterilizovaných pohárov. Zatvorte viečka a otočte poháre hore dnom. Nechajte vychladnúť.

  • 1 Citrón (šťava)

Krok 5 /5

Podávajte s palacinkami, toastami a podobne.