Batátový brownie
- Celkový čas 1 h 25 min
- 15 min
Príprava - 1 h 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
135 g Tmavá čokoláda na pečenie (60%)
430 g Batát
145 g Hnedý cukor
1 čl Prírodný vanilkový extrakt
1 štip. Kypriaci prášok do pečiva
1 štip. Fleur de sel
90 g Kukuričný škrob
100 g Pekanové orechy
50 g Tmavé čokoládové hoblinky
Príslušenstvo
Panvica Rajnica
Príprava
Krok 1 /8
Čokoládu nakrájajte na kúsky a vložte do kastróla. Zahrejte kastról na veľmi nízku teplotu a rozpustite čokoládu, pričom pravidelne miešajte drevenou lyžicou.
Krok 2 /8
Predhrejte rúru na 180°C.
Krok 3 /8
Batáty umyte. Ošúpte ich a nakrájajte na plátky hrubé 1 cm. Uložte ich do kastróla. Zalejte vodou. Varte 25 až 35 minút. Skontrolujte uvarenú zeleninu prepichnutím vidličkou. Keď sú batáty úplne uvarené, vypnite oheň a nechajte ich vychladnúť. Sceďte. Roztlačte na pyré pomocou vidličky alebo šťúchadla. Ak sa pyré zdá byť príliš husté, pridajte trochu vody z varenia.
Krok 4 /8
V mise vyšľahajte cukor, vanilku a batátové pyré. Pridajte rozpustenú čokoládu a premiešajte. Pridajte kypriaci prášok, soľ a kukuričný škrob, a miešajte stierkou, kým zmes nebude hladká.
Krok 5 /8
Pekanové orechy nahrubo nasekajte a dve tretiny pridajte do zmesi spolu s dvoma tretinami čokoládových hobliniek.
Krok 6 /8
Cesto nalejte do formy na pečenie, povrch uhlaďte a posypte zvyškom orechov a čokoládových hobliniek. Pečte približne 25 minút.
Krok 7 /8
Po upečení nechajte vychladnúť a potom vložte do chladničky.
Krok 8 /8
Na krájanie a servírovanie použite drevenú alebo silikónovú stierku. Dobrú chuť!