Tempeh tacos
- Celkový čas 45 min
- 30 minPríprava 
- 15 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 400 g Tempeh v blokoch 
- 1 plátok Olivový olej 
- Soľ 
- 4 pl Sójová omáčka 
- 3 pl Čerstvo vytlačený limetkový džús 
- 6 Taco škrupiny 
- 1 Malá červená paprika, vyčistená a nakrájaná na kocky 
- 1 hrniec Nakladaná červená cibuľka 
- 6 pl Čerstvý koriander 
- 1 Limetka 
- 125 g Avokádo, ošúpané a odkôstkované (asi 1 porcia) 
- 60 g Jogurt zo sójového mlieka 
- 2 strúč. Nasekaný cesnak 
- 3 pl Limetkový džús 
- 0.5 čl Mletá rasca 
- 12 g Čerstvé lístky koriandra 
- 0.5 čl Soľ 
- 1 štip. Korenie 
Príslušenstvo
- Panvica 
Príprava
Krok 1 /7
Ručne rozdrobte tempeh na veľmi malé kúsky (veľkosti píniových orieškov).
Krok 2 /7
Zohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým sa Thermal-Signal úplne nezafarbí načerveno pred pridaním ingrediencií.
Krok 3 /7
Tempeh opekajte na jemne pokvapkanom olivovom oleji na stredne vysokej teplote. Nechajte opekať 2 minúty bez miešania, aby kúsky zhnedli, potom premiešajte a pokračujte v opekaní celkovo 12 až 14 minút, pravidelne miešajte, kým kúsky nebudú rovnomerne hnedé a chrumkavé. Dochutíme soľou.
Krok 4 /7
Keď tempeh vychladne, presuňte ho do nádoby. Pridajte sójovú omáčku a limetkový džús a premiešajte, aby ste tempeh obalili. Odstavte.
Krok 5 /7
Pripravte avokádový krém: rozmixujte avokádovú dužinu, jogurt, nasekaný cesnak, limetkový džús, rascu, čerstvý koriander, soľ a korenie, kým nevznikne hladký a krémový krém. Ochutnajte a podľa potreby pridajte viac limetkového džúsu alebo soli a korenia.
Krok 6 /7
Zohrejte tacos.
Krok 7 /7
Zostavte tacos. Na každé taco naneste lyžicu krému a rozotrite. Na vrch pridajte tempeh, nakrájanú papriku a kyslé uhorky. Posypte každý tacos trochou koriandra. Podávajte tacos s limetkovými plátkami.

