Thajský hummus s arašidovým maslom
- Celkový čas 10 min
- 10 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
260 g Scedený varený cícer
80 g Arašidové maslo
2.5 čl Sriracha
0.5 čl Mletý zázvor
2 strúč. Cesnak
1 čl Javorový sirup
15 vet. Koriander
1 Jarná cibuľka
6 cl Limetková šťava
5 cl Studená voda
1 pl Olivový olej
Soľ, korenie
1 hrsť Arašidy
Príprava
Krok 1 /4
Scedíme a opláchneme cícer. Olúpeme cesnak a vyberieme klíček. Odstránime listy z koriandra a polovicu si odložíme bokom. Olúpeme a odrežeme vrchnú časť jarnej cibuľky. Zvyšné stonky si odložíme bokom.
Krok 2 /4
Vložíme všetky ingrediencie (okrem polovice koriandra a odložených stoniek jarnej cibuľky) do misy mixéra. Zavrieme veko a nastavíme program Mixovanie, rýchlosť 5 na 30 sekúnd. Spustíme program.
Krok 3 /4
Odstránime veko a špachtľou zhromaždíme obsah do stredu. Zavrieme veko a nastavíme program Mixovanie, rýchlosť 4 na 15 sekúnd. Spustíme program.
Krok 4 /4
Podávame v miske, posypané hrubo nasekanými arašidmi, nasekanými stonkami jarnej cibuľky a koriandrom.
