Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Letný zeleninový tian

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 35 min
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    50 min
  • Chladenie
    20 min

Suroviny

4 os.

  • 4 Paradajky

  • 2 Zelené cukety

  • 2 Žlté cukety

  • 2 Baklažány

  • 1 Žltá paprika

  • 1 Cibuľa

  • 4 strúč. Cesnak

  • 0.5 zvä. Petržlen

  • 2 list Bobkový list

  • 1 vet. Čerstvý tymián

  • 1 vet. Rozmarín

  • 8 list Bazalka

  • 4 pl Olivový olej

  • 1 pl Hrubá soľ

  • 1 štip. Jemná soľ

  • 1 štip. Čerstvo mleté korenie

Príprava

Krok 1 /8

Baklažán nakrájajte na plátky a dajte na 20 minút do šalátovej misy s hrubou soľou, aby sa odkvapkal.

  • 2 Baklažány
  • 1pl Hrubá soľ

Krok 2 /8

Nakrájané baklažány opláchnite studenou vodou a osušte. Potom ich potrite olivovým olejom.

  • 4pl Olivový olej

Krok 3 /8

Paradajky, zelené cukety, žlté cukety, baklažány a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska. Žltú papriku nakrájajte na pásiky.

  • 4 Paradajky
  • 2 Zelené cukety
  • 2 Žlté cukety
  • 1 Žltá paprika
  • 1 Cibuľa

Krok 4 /8

Potrite pekáč, ktorý sa hodí k veľkosti vášho spotrebiča, strúčikom cesnaku. Ostatné strúčiky cesnaku, nakrájané na štvrtiny, rozložte na dno nádoby.

  • 4strúč. Cesnak

Krok 5 /8

Uložte plátky zeleniny do riadkov v pekáči, trochu ich prekrývajte a dobre spolu popritláčajte. Zeleniny striedajte: paradajka, baklažán, žltá cuketa, zelená cuketa, cibuľa a žltá paprika.

Krok 6 /8

Pokvapkajte olivovým olejom a posypte nasekaným petržlenom, tymiánom a rozmarínom. Pridajte bobkové listy. Ochuťte soľou a korením.

  • 0.5zvä. Petržlen
  • 2list Bobkový list
  • 1vet. Čerstvý tymián
  • 1vet. Rozmarín
  • 1štip. Jemná soľ
  • 1štip. Čerstvo mleté korenie

Krok 7 /8

Pekáč vložte do spotrebiča vybaveného platňou. Spustite proces varenia.

Krok 8 /8

Posypte tian lístkami bazalky. Podávajte horúce, ako prílohu k opečenému mäsu, napríklad.

  • 8list Bazalka