Letný zeleninový tian
- Celkový čas 1 h 35 min
- 25 min
Príprava - 50 min
Varenie - 20 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Paradajky
2 Zelené cukety
2 Žlté cukety
2 Baklažány
1 Žltá paprika
1 Cibuľa
4 strúč. Cesnak
0.5 zvä. Petržlen
2 list Bobkový list
1 vet. Čerstvý tymián
1 vet. Rozmarín
8 list Bazalka
4 pl Olivový olej
1 pl Hrubá soľ
1 štip. Jemná soľ
1 štip. Čerstvo mleté korenie
Príprava
Krok 1 /8
Baklažán nakrájajte na plátky a dajte na 20 minút do šalátovej misy s hrubou soľou, aby sa odkvapkal.
Krok 2 /8
Nakrájané baklažány opláchnite studenou vodou a osušte. Potom ich potrite olivovým olejom.
Krok 3 /8
Paradajky, zelené cukety, žlté cukety, baklažány a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska. Žltú papriku nakrájajte na pásiky.
Krok 4 /8
Potrite pekáč, ktorý sa hodí k veľkosti vášho spotrebiča, strúčikom cesnaku. Ostatné strúčiky cesnaku, nakrájané na štvrtiny, rozložte na dno nádoby.
Krok 5 /8
Uložte plátky zeleniny do riadkov v pekáči, trochu ich prekrývajte a dobre spolu popritláčajte. Zeleniny striedajte: paradajka, baklažán, žltá cuketa, zelená cuketa, cibuľa a žltá paprika.
Krok 6 /8
Pokvapkajte olivovým olejom a posypte nasekaným petržlenom, tymiánom a rozmarínom. Pridajte bobkové listy. Ochuťte soľou a korením.
Krok 7 /8
Pekáč vložte do spotrebiča vybaveného platňou. Spustite proces varenia.
Krok 8 /8
Posypte tian lístkami bazalky. Podávajte horúce, ako prílohu k opečenému mäsu, napríklad.
