Vegánsky brownie
- Celkový čas 40 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
225 g Vegánska čokoláda na pečenie 60%
55 g Vegánsky margarín s obsahom tuku 50%
100 g Trstinový cukor
20 cl Sójové mlieko pri izbovej teplote
1 čl Prírodný vanilkový extrakt
110 g Mandľový prášok
55 g Kukuričný škrob
15 g Nesladený kakaový prášok
1 štip. Kypriaci prášok do pečiva
1 štip. Morská soľ
100 g Pekanové orechy
50 g Vegánske tmavé čokoládové hoblinky
Príslušenstvo
Panvica Rajnica
Príprava
Krok 1 /9
Nakrájajte čokoládu na kusy a vložte ju do kastróla. Na veľmi nízkom plameni roztopte čokoládu, pravidelne miešajte drevenou lyžicou.
Krok 2 /9
Predhrejte rúru na 180°C.
Krok 3 /9
Vložte margarín do kastróla a na nízkom plameni ho roztopte. Nalejte ho do misky na miešanie. Odložte bokom.
Krok 4 /9
Vezmite misku a pridajte cukor, sójové mlieko (uistite sa, že nie je chladené) a vanilkový extrakt. Miešajte metlou, až kým nezískate hladkú zmes. Pridajte roztopenú čokoládu. Premiešajte.
Krok 5 /9
Pridajte mandľový prášok, kukuričný škrob, nesladený kakaový prášok, kypriaci prášok do pečiva a štipku soli. Miešajte stierkou, kým cesto nebude hladké.
Krok 6 /9
Nahrubo nasekajte pekanové orechy a pridajte dve tretiny do zmesi spolu s dvomi tretinami čokoládových hobliniek.
Krok 7 /9
Nalejte cesto do panvice, zarovnajte povrch a posypte zvyšnými orechmi a čokoládovými hoblinkami. Pečte približne 20 minút.
Krok 8 /9
Po upečení nechajte vychladnúť, potom dajte do chladničky.
Krok 9 /9
Použite drevenú alebo silikónovú stierku na krájanie a servírovanie. Dobrú chuť!