Zeleninové falafely
- Celkový čas 40 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Cuketa
1 Baklažán (alebo polovica veľkého)
1 Červená paprika
1 Cibuľa
1 strúč. Cesnak
6 cl Olivový olej
Soľ, korenie
1 čl Tymián
1 čl Paprika
200 g Konzervovaný cícer
50 g Cícerová múka alebo kukuričný škrob (napríklad Maizena)
400 g Čerstvá paradajková omáčka
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /5
Umyte a nakrájajte cuketu, baklažán a červenú papriku. Ošúpte a jemne nasekajte cibuľu a cesnak.
Krok 2 /5
Rozohrejte panvicu na vysokom ohni a počkajte, kým sa teplotný signál úplne nezafarbí na červeno pred pridaním ingrediencií. Orestujte všetku jemne nakrájanú zeleninu na olivovom oleji po dobu 10 min., pridajte soľ, korenie, tymián a papriku.
Krok 3 /5
Zmiešajte zeleninu s jemne roztlačeným cícerom a múkou a vytvarujte malé guľôčky. Ak je zmes príliš suchá, pridajte trochu vody alebo paradajkovej omáčky.
Krok 4 /5
Vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 20 minút priamo v panvici.
Krok 5 /5
Podávajte s ohriatou čerstvou paradajkovou omáčkou a ako prílohu servírujte ryžu, cestoviny alebo mäso/rybu.