Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zeleninové falafely

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 40 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 1 Cuketa

  • 1 Baklažán (alebo polovica veľkého)

  • 1 Červená paprika

  • 1 Cibuľa

  • 1 strúč. Cesnak

  • 6 cl Olivový olej

  • Soľ, korenie

  • 1 čl Tymián

  • 1 čl Paprika

  • 200 g Konzervovaný cícer

  • 50 g Cícerová múka alebo kukuričný škrob (napríklad Maizena)

  • 400 g Čerstvá paradajková omáčka

Príslušenstvo

  • Panvica
    Panvica

Príprava

Krok 1 /5

Umyte a nakrájajte cuketu, baklažán a červenú papriku. Ošúpte a jemne nasekajte cibuľu a cesnak.

  • 1 Cuketa
  • 1 Baklažán (alebo polovica veľkého)
  • 1 Červená paprika
  • 1 Cibuľa
  • 1strúč. Cesnak

Krok 2 /5

Rozohrejte panvicu na vysokom ohni a počkajte, kým sa teplotný signál úplne nezafarbí na červeno pred pridaním ingrediencií. Orestujte všetku jemne nakrájanú zeleninu na olivovom oleji po dobu 10 min., pridajte soľ, korenie, tymián a papriku.

  • 1 Cuketa
  • 1 Baklažán (alebo polovica veľkého)
  • 1 Červená paprika
  • 1 Cibuľa
  • 1strúč. Cesnak
  • 6cl Olivový olej
  • Soľ, korenie
  • 1čl Tymián
  • 1čl Paprika

Krok 3 /5

Zmiešajte zeleninu s jemne roztlačeným cícerom a múkou a vytvarujte malé guľôčky. Ak je zmes príliš suchá, pridajte trochu vody alebo paradajkovej omáčky.

  • 200g Konzervovaný cícer
  • 50g Cícerová múka alebo kukuričný škrob (napríklad Maizena)

Krok 4 /5

Vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 20 minút priamo v panvici.

Krok 5 /5

Podávajte s ohriatou čerstvou paradajkovou omáčkou a ako prílohu servírujte ryžu, cestoviny alebo mäso/rybu.

  • 400g Čerstvá paradajková omáčka