Veľké krevety na planche so salsou chermoula
- Celkový čas 55 min
- 20 min
Príprava - 5 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 zvä. Koriander
1 zvä. Petržlen
4 strúč. Cesnak
2 Citrónový džús
2 čl Rasca
3 čl Paprika
1 čl Soľ
20 cl Olivový olej
1 čl Chilli vločky
600 g Surové krevety, olúpané a očistené
1 pl Neutrálny olej
1 pl Maslo
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /5
Pripravte salsu chermoula. Pomocou mixéra zmixujte petržlen, koriander bez stoniek, korenie, soľ, cesnak, olivový olej a citrónový džús. Udržujte v chladničke.
Krok 2 /5
V veľkej mise zmiešajte krevety s polovicou salsy chermoula. Nechajte marinovať v chladničke 30 minút.
Krok 3 /5
Rozohrejte panvicu na strednú teplotu s olejom a maslom. Počkajte, až sa Thermo-Signal úplne sfarbí na červeno, než začnete opekať prísady.
Krok 4 /5
Pridajte marinované krevety na panvicu a grilujte asi 4-5 minút, pravidelne otáčajte, alebo až budú dobre uvarené a zlaté.
Krok 5 /5
Podávajte grilované krevety so zvyškom salsy chermoula.
