Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Veľké krevety na planche so salsou chermoula

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 55 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    5 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

4 os.

  • 1 zvä. Koriander

  • 1 zvä. Petržlen

  • 4 strúč. Cesnak

  • 2 Citrónový džús

  • 2 čl Rasca

  • 3 čl Paprika

  • 1 čl Soľ

  • 20 cl Olivový olej

  • 1 čl Chilli vločky

  • 600 g Surové krevety, olúpané a očistené

  • 1 pl Neutrálny olej

  • 1 pl Maslo

Príslušenstvo

  • Hrnce a panvice Ingenio
    Hrnce a panvice Ingenio

Príprava

Krok 1 /5

Pripravte salsu chermoula. Pomocou mixéra zmixujte petržlen, koriander bez stoniek, korenie, soľ, cesnak, olivový olej a citrónový džús. Udržujte v chladničke.

  • 1zvä. Koriander
  • 1zvä. Petržlen
  • 4strúč. Cesnak
  • 2 Citrónový džús
  • 2čl Rasca
  • 3čl Paprika
  • 1čl Soľ
  • 20cl Olivový olej
  • 1čl Chilli vločky

Krok 2 /5

V veľkej mise zmiešajte krevety s polovicou salsy chermoula. Nechajte marinovať v chladničke 30 minút.

  • 600g Surové krevety, olúpané a očistené

Krok 3 /5

Rozohrejte panvicu na strednú teplotu s olejom a maslom. Počkajte, až sa Thermo-Signal úplne sfarbí na červeno, než začnete opekať prísady.

  • 1pl Neutrálny olej
  • 1pl Maslo

Krok 4 /5

Pridajte marinované krevety na panvicu a grilujte asi 4-5 minút, pravidelne otáčajte, alebo až budú dobre uvarené a zlaté.

Krok 5 /5

Podávajte grilované krevety so zvyškom salsy chermoula.