Zemiakový guláš s bravčovým mäsom
- Celkový čas 45 min
- 15 minPríprava 
- 30 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 500 g Bravčové pliecko 
- 1 ks Cibuľa 
- 5 ks Zemiaky 
- 3 strúč. Cesnak 
- 5 ks Mrkva 
- Olej 
- Soľ 
- Mleté čierne korenie 
- Rasca 
- Sladká paprika 
- Majorán 
- 1 l Voda 
- 500 ml Voda 
- 500 ml Voda 
- 2 lyžice Hladká múka 
- 100 ml Voda 
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /7
Mäso nakrájajte na kocky, zemiaky oškrabte a nakrájajte na väčšie kocky, mrkvu oškrabte a nakrájajte na väčšie kúsky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky.
Krok 3 /7
Do hrnca nalejte olej a pridajte cibuľu nakrájanú na kocky. Vyberte program Intenzívne restovanie a stlačte tlačidlo START. Restujte 3 minúty.
Krok 4 /7
Pridajte mäso, osoľte, okoreňte a za občasného miešania restujte ďalšie 3 minúty, kým mäso nezhnedne zo všetkých strán.
Krok 5 /7
Keď je mäso zo všetkých strán opečené, podlejte 500 ml vody, nastavte program Expresné tlakové varenie a stlačte tlačidlo START.
Krok 6 /7
Pridajte na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu, pretlačený cesnak, rascu, sladkú papriku a majoránku a dolejte vodu tak, aby boli všetky prísady ponorené. Vyberte program Expresné tlakové varenie a stlačte tlačidlo START.
Krok 7 /7
V troche vody (asi 100 ml) rozmiešajte múku a zmesou zahustite jedlo (môžete nahradiť najemno nastrúhanou mrkvou alebo zemiakmi). Stlačte START. Za občasného miešania varte 4 minúty. V prípade potreby pridajte viac zápražky a soli podľa chuti.

