Špargľový gratin
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
20 Špargľa
3 pl Olivový olej
20 cl Zeleninový vývar
50 g Strúhanka
25 g Strúhaný parmezán
1 čl Sušené oregáno
Soľ, čierne korenie
Príprava
Krok 1 /7
Pomocou malého noža odstráňte „šupiny“ zo zelenej špargle. Odrežte dolnú časť rastliny, aby ste odstránili tú najtvrdšiu časť.
Krok 2 /7
Rozpáľte veľkú panvicu Ingenio na vysokom ohni a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nesčervená, a až potom začnite smažiť svoje ingrediencie. Do dvoch tretín nalejte olivový olej, pridajte špargľu a osoľte. Špargľu smažte 3 minúty a pravidelne ju otáčajte.
Krok 3 /7
Pridajte zeleninový vývar, prikryte a znížte teplotu. Nechajte variť 4 minúty. Čas varenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti špargle. To, či sú špargle už uvarené, skontrolujte pichnutím špičkou noža. Mali by byť prevarené a mierne chrumkavé.
Krok 4 /7
Gril v rúre predhrejte na 210 °C.
Krok 5 /7
Vo veľkej miske zmiešajte strúhanku, parmezán, zvyšný olivový olej a oregano. Osoľte a okoreňte.
Krok 6 /7
Špargľu posypte strúhankou. Panvicu vložte do rúry a potom odstráňte rukoväť Ingenio. V závislosti od vašej rúry nechajte 3 až 4 minúty opekať.
Krok 7 /7
Hneď podávajte a vychutnajte si ich.