Škótske vajcia
- Celkový čas 19 min
- 15 min
Príprava - 4 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
8 os.
8 Vajcia
3 plát. Slanina
150 g Jemná strúhanka
150 g Panko strúhanka
3 Vyšľahané vajcia
1 pl Štipľavá omáčka
5 pl Majonéza
2 pl Nasekaná pažítka
0.5 čl Čili korenie (voliteľné)
Soľ
Korenie
Koriander
Štipľavá omáčka
Príprava
Krok 1 /5
Vajcia dáme do rajnice a zalejeme studenou vodou a trochou octu. Privedieme do varu a varíme 8 minút. Vajcia dáme do misky s ľadovou vodou a necháme vychladnúť. Opatrne odstránime škrupiny z vajec a odložíme nabok. Zatiaľ čo sa vajcia varia, nakrájame slaninu na kocky a rýchlo ju osmažíme na panvici bez oleja a tuku. Odložíme nabok.
Krok 2 /5
Vajcia rozkrojíme pozdĺžne napol. Vyberieme žĺtky bez toho, aby sme poškodili bielky, a dáme ich do misky. Roztlačíme ich vidličkou. Pridáme majonézu a miešame, kým nezískame pomerne hustú omáčku. Pridáme nasekanú pažítku a toľko čili korenia, koľko chceme. Okoreníme podľa chuti. Omáčku nalejeme do vrecka na zdobenie a necháme vychladnúť.
Krok 3 /5
V miske zmiešame jemnú strúhanku a pánko strúhanku. Do misky rozbijeme 3 celé vajcia. Vajcia trochu rozšľaháme. Uvarené bielky ponoríme do rozšľahaných vajec a potom do strúhanky. Bielky musia byť úplne obalené.
Krok 4 /5
Vložíme obalené bielky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom. Postriekame neutrálnym olejom a nastavíme program NUGETKY pri 180 °C na 4 minúty. Skontrolujeme, či sú vajcia uvarené do zlatohneda. Ak nie, varíme ešte 4 minúty.
Krok 5 /5
Vajcia položíme na tanier. Pomocou vrecka na zdobenie vyplníme dno každého vajca pažítkovou omáčkou. Pridáme na kocky nakrájanú osmaženú slaninu. Môžeme dochutiť kvapkou štipľavej omáčky. Ozdobíme koriandrom alebo inými bylinkami podľa vlastného výberu. Podávame s malým čerstvým šalátom.