Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Škótske vajcia

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 19 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    4 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 8 Vajcia

  • 3 plát. Slanina

  • 150 g Jemná strúhanka

  • 150 g Panko strúhanka

  • 3 Vyšľahané vajcia

  • 1 pl Štipľavá omáčka

  • 5 pl Majonéza

  • 2 pl Nasekaná pažítka

  • 0.5 čl Čili korenie (voliteľné)

  • Soľ

  • Korenie

  • Koriander

  • Štipľavá omáčka

Príprava

Krok 1 /5

Vajcia dáme do rajnice a zalejeme studenou vodou a trochou octu. Privedieme do varu a varíme 8 minút. Vajcia dáme do misky s ľadovou vodou a necháme vychladnúť. Opatrne odstránime škrupiny z vajec a odložíme nabok. Zatiaľ čo sa vajcia varia, nakrájame slaninu na kocky a rýchlo ju osmažíme na panvici bez oleja a tuku. Odložíme nabok.

  • 8 Vajcia
  • 3plát. Slanina

Krok 2 /5

Vajcia rozkrojíme pozdĺžne napol. Vyberieme žĺtky bez toho, aby sme poškodili bielky, a dáme ich do misky. Roztlačíme ich vidličkou. Pridáme majonézu a miešame, kým nezískame pomerne hustú omáčku. Pridáme nasekanú pažítku a toľko čili korenia, koľko chceme. Okoreníme podľa chuti. Omáčku nalejeme do vrecka na zdobenie a necháme vychladnúť.

  • 5pl Majonéza
  • 2pl Nasekaná pažítka
  • 0.5čl Čili korenie (voliteľné)
  • Soľ
  • Korenie

Krok 3 /5

V miske zmiešame jemnú strúhanku a pánko strúhanku. Do misky rozbijeme 3 celé vajcia. Vajcia trochu rozšľaháme. Uvarené bielky ponoríme do rozšľahaných vajec a potom do strúhanky. Bielky musia byť úplne obalené.

  • 150g Jemná strúhanka
  • 150g Panko strúhanka
  • 3 Vyšľahané vajcia

Krok 4 /5

Vložíme obalené bielky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom. Postriekame neutrálnym olejom a nastavíme program NUGETKY pri 180 °C na 4 minúty. Skontrolujeme, či sú vajcia uvarené do zlatohneda. Ak nie, varíme ešte 4 minúty.

Krok 5 /5

Vajcia položíme na tanier. Pomocou vrecka na zdobenie vyplníme dno každého vajca pažítkovou omáčkou. Pridáme na kocky nakrájanú osmaženú slaninu. Môžeme dochutiť kvapkou štipľavej omáčky. Ozdobíme koriandrom alebo inými bylinkami podľa vlastného výberu. Podávame s malým čerstvým šalátom.

  • Koriander
  • Štipľavá omáčka