Španielske špenátové krokety
- Celkový čas 2 h 20 min
- 5 min
Príprava - 15 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
4 os.
250 g Listy mladého špenátu
40 cl Sójové mlieko
12 cl Zeleninový vývar
2 Cibuľa
4 strúč. Cesnak
1 plátok Olivový olej
50 g Tapiokový škrob
4 pl Nasekaný koriander
1 štip. Soľ
1 štip. Korenie
20 cl Sójové mlieko
100 g Strúhanka
3 pl Olej
Príslušenstvo
Košík na hranolky
Príprava
Krok 1 /10
Umyjeme a blanšírujeme špenát vo vriacej vode. Scedíme pomocou sita a po vychladnutí vytlačíme nadbytočnú tekutinu. Odložíme nabok.
Krok 2 /10
V rajnici zmiešame sójové mlieko a zeleninový vývar. Privedieme do varu a potom odložíme nabok.
Krok 3 /10
Ošúpeme a nasekáme cibuľu a cesnak. Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu a cesnak. Varíme, kým nie sú sklovité. Nasypeme tapiokový škrob a za stáleho miešania varíme 4 minúty. Postupne prilievame horúce mlieko a zeleninový vývar, za stáleho miešania až dohladka.
Krok 4 /10
Pridáme blanšírovaný špenát a nasekaný koriander. Dobre premiešame, aby sa suroviny zapracovali.
Krok 5 /10
Podľa chuti dochutíme soľou a korením. Vypneme ohrev a necháme vychladnúť. Dáme do chladničky na 2 hodiny.
Krok 6 /10
Naberieme si do rúk plnú lyžicu zmesi a rýchlo vytvarujeme oválne krokety.
Krok 7 /10
Krokety namočíme do sójového mlieka a obalíme v strúhanke. Krokety namočíme do mandľového mlieka a zase obalíme v strúhanke. Tento proces opakujeme pre všetky krokety.
Krok 8 /10
Pridáme krokety do košíka fritézy Easy Fry & Grill a natrieme olejom.
Krok 9 /10
Digitálna verzia: Vyberieme režim FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM na 18 minút pri 200 °C, v polovici varenia ich obrátime a potrieme olejom. Manuálna verzia: Nastavíme teplotu na 200 °C na 20 minút, v polovici varenia ich obrátime a potrieme olejom.
Krok 10 /10
Podávame hneď s kečupom alebo korením podľa výberu.