Špízy z ružičkového kelu a slaniny
- Celkový čas 35 min
- 20 minPríprava 
- 10 minVarenie 
- 5 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 16 Ružičkový kel 
- Voda 
- 1 čl Soľ 
- 8 tenký plátok Slanina 
- 5 pl Olivový olej 
- 3 pl Sójová omáčka 
- 0.5 čl Mleté čierne korenie 
- 0.5 čl Cesnakový prášok 
- 8 Drevené špajdle 
Príslušenstvo
- Plech na pečenie 
Príprava
Krok 1 /7
Ružičkový kel vložte do plechu na pečenie, do polovice ho zalejte vodou a osoľte.
Krok 2 /7
Pred zapnutím OptiGrillu doň vložte príslušenstvo na pečenie. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie program Manual. Tlačidlom M vyberte červené nastavenie a stlačte OK. Po predhriatí varte 5 minút.
Krok 3 /7
Kel sceďte a nechajte vychladnúť.
Krok 4 /7
Ružičkový kel pozdĺžne rozrežte. Pripravte si omáčku: v nádobe zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku, korenie a cesnak. Nalejte na kapustu a jemne premiešajte. Nechajte 5 minút stáť.
Krok 5 /7
Na špajdľu napichnite koniec slaniny, pridajte ružičkový kel a slaninu preložte cez kel na špajdľu. Opakujte s ďalšími tromi ružičkovými kelmi a na záver ich obložte slaninou. Dbajte na to, aby sa slanina okolo kelu vlnila.
Krok 6 /7
Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Hneď po dokončení predhrievania naaranžujte špízy a varte ich 5 minút, potom ich otočte a varte ďalších 5 minút.
Krok 7 /7
Skontrolujte, či je mäso hotové, a vychutnajte si ho!


