Hrebenatkové špízy s údenou slaninou
- Celkový čas 22 min
- 15 minPríprava 
- 7 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
8 os.
- 24 hru. Čerstvé alebo mrazené hrebenatky (bez mušle) 
- 24 plát. Údená slanina 
- 1 Citrón 
- Olivový olej 
- Korenie 
- 1 zvä. Bazalka 
- 8 15 cm špízy 
Príslušenstvo
- Grilovacia mriežka 
Príprava
Krok 1 /5
Ak používame mrazené orechy, necháme ich rozmraziť v nádobe so studenou vodou.
Krok 2 /5
Starostlivo usušíme hrebenatky.
Krok 3 /5
Obalíme každý orech údenou slaninou, pričom necháme viditeľné rovné časti orechu, nadbytočnú slaninu odrežeme. Pomocou špízu prepichneme orechy cez údenú slaninu, aby sme ich upevnili. Na každý špíz napicháme 3 orechy. Zľahka dochutíme korením z oboch strán, ale nie soľou, keďže slanina je už dostatočne slaná.
Krok 4 /5
Špízy umiestnime na štandardný plech Easy Fry. Nastriekame trochu olivového oleja a začneme variť pri 200 °C na 7 minút. Pridáme niekoľko kvapiek citróna na každý špíz.
Krok 5 /5
Špízy konzumujeme zahorúca s omáčkou beurre blanc a malou miskou ryže. Ozdobíme niekoľkými lístkami bazalky.

