Arancini
- Celkový čas 3 h 35 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 2 h 45 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
1 pl Olivový olej
1 Cibuľa, nasekaná
200 g Ryža na rizoto
100 cl Zeleninový vývar
230 g Strúhaný parmezán
190 g Strúhanka
2 Vyšľahané vajcia
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /4
Vo veľkej rajnici rozohrejeme na strednom ohreve olivový olej. Keď je horúci, pridáme cibuľu a varíme domäkka. Pridáme ryžu a za stáleho miešania povaríme 1 minútu. Pridáme 500 ml vývaru a za stáleho miešania necháme ryžu nasiaknuť vývarom. Keď už v rajnici nie je žiadna tekutina, pridáme zvyšok vývaru a proces zopakujeme. Po vstrebaní všetkého vývaru by mala byť ryža uvarená. Pridáme parmezán a spolu premiešame.
Krok 2 /4
Rizoto necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
Krok 3 /4
Vyberieme dve nádoby. Strúhanku dáme do prvej nádoby a vajcia rozšľahané vidličkou do druhej. Vyložíme plech na pečenie papierom na pečenie. Keď je rizoto studené, vytvarujeme z neho guľky veľké asi 3 cm. Celé ich obalíme vo vajíčku a potom v strúhanke. Postupne ich ukladáme na plech. Po vytvarovaní všetkých ryžových guliek ich dáme do chladničky na 45 minút.
Krok 4 /4
Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča. Nastavíme program GRIL na 15 minút. Na konci programu dáme guľôčky arancini do nádoby na varenie a nastavíme program FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 200 °C na 10 minút. Po 6 minútach varenia ich obrátime.