Banh mi s mäsovými guľkami
- Celkový čas 35 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
2 Mrkvy
0.5 Uhorka
5 pl Hnedý cukor
4 pl Ryžový ocot
1 čl Soľ
20 cl Voda
3 strúč. Cesnak
1 Cibuľa
4 pl Koriander
500 g Mleté bravčové mäso
1 pl Rybacia omáčka (nuoc-mam)
1 pl Kukuričná múka
4 pl Sriracha
1 pl Olej
1 Bageta
8 pl Majonéza
Príslušenstvo
Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /4
Ošúpeme mrkvy a nakrájame na tenké pásiky, spolu s uhorkou. Privedieme ryžový ocot do varu so 4/5 hnedého cukru, vody a soli. Nalejeme na zeleninu, premiešame a necháme marinovať. Medzitým si pripravíme mäsové guľky.
Krok 2 /4
Olúpeme a nasekáme strúčiky cesnaku a cibuľu. Zmiešame s mletým mäsom, polovicou nasekaného koriandra, zvyškom cukru, rybacou omáčkou (nuoc-mâm), kukuričným škrobom, štvrtinou omáčky Sriracha a olejom. Vytvarujeme 12 rovnako veľkých guliek.
Krok 3 /4
Otvoríme OptiGrill v polohe Barbecue. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po predhriatí grilujeme mäsové guľky 15 minút, pričom v polovici varenia ich obrátime.
Krok 4 /4
Nakrájame bagetu na štyri kusy a rozkrojíme kusy napol. Zmiešame majonézu so zvyškom omáčky Sriracha a natrieme na pečivo. Pridáme mäsové guľky, scedenú zeleninu a koriander. Banh mi uzatvoríme a podávame.