Morčacie mäsové guľky s dusenou červenou repou
- Celkový čas 45 min
- 25 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 750 g Predvarená červená repa (asi 2 veľké) 
- 200 g Kyslé jablká (približne 1 veľké) 
- 200 g Cibuľa (približne 1 stredná) 
- 2 pl Rastlinný olej 
- Soľ, korenie 
- 1.5 pl Ocot 
- 150 g Cibuľa (asi 1 malá) 
- 3 strúč. Cesnak 
- 750 g Morčacie filé 
- 2 čl Horčica 
- 2 Vajce 
- 0.5 čl Kurkuma 
- 1 pl Nasekaná bazalka 
- 45 g Strúhanka 
- Soľ, korenie 
Príslušenstvo
- Plech na pečenie XL 
- Plech na pečenie 
Príprava
Krok 1 /5
Pripravíme si mäsové guľky: olúpeme cibuľu a strúčiky cesnaku. Nakrájame ich na kúsky a vložíme do mixéra spolu s nakrájaným morčacím mäsom, horčicou, vajcom, kurkumou, bazalkou, strúhankou, soľou a korením. Rozmixujeme, aby sme získali náplň. Mokrými rukami vytvarujeme 12 sploštených knedlí a vložíme ich do chladničky.
Krok 2 /5
Červenú repu a jablko ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu ošúpeme, nakrájame a spolu s olejom, soľou a korením vložíme do plechu na pečenie a premiešame.
Krok 3 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Plech na pečenie prikryjeme vekom. Po predhriatí pečieme 5 minút.
Krok 4 /5
Pridáme červenú repu, jablko, ocot, soľ a korenie. Premiešame a opäť prikryjeme. Medzitým morčacie mäsové guľky položíme na grilovaciu dosku a pečieme 15 minút, pričom v polovici doby pečenia mäsové guľky obrátime a červenú repu premiešame.
Krok 5 /5
Okamžite podávame.


