Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Bezlepkový chlieb s pohánkou a gaštanmi

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h 25 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    40 min
  • Chladenie
    1 h 35 min

Suroviny

4 os.

  • 150 g Gaštanová múka

  • 150 g Pohánková múka

  • 1 čl Hnedý cukor

  • 1 čl Prášok do pečiva

  • 1 čl Jedlá sóda

  • 1 čl Jemná soľ

  • 1 čl Jablčný ocot

  • 2 Vajcia

  • 35 cl Voda

  • 5 pl Slnečnicové semienka a ľanové semienka

Príslušenstvo

  • Forma na pečenie
    Forma na pečenie

Príprava

Krok 1 /6

Pripravte si ingrediencie.

  • 150g Gaštanová múka
  • 150g Pohánková múka
  • 1čl Hnedý cukor
  • 1čl Prášok do pečiva
  • 1čl Jedlá sóda
  • 1čl Jemná soľ
  • 1čl Jablčný ocot
  • 2 Vajcia
  • 35cl Voda
  • 5pl Slnečnicové semienka a ľanové semienka

Krok 2 /6

Pokiaľ nemáte tortovú formu, vyložte parný košík papierom na pečenie.

Krok 3 /6

V mise mixéra zmiešajú všetky suché ingrediencie (okrem semienok). Pridajte vajcia, ocot, vodu a semienka. Premiešajte.

  • 150g Gaštanová múka
  • 150g Pohánková múka
  • 1čl Hnedý cukor
  • 1čl Prášok do pečiva
  • 1čl Jedlá sóda
  • 1čl Jemná soľ
  • 1čl Jablčný ocot
  • 2 Vajcia
  • 35cl Voda
  • 5pl Slnečnicové semienka a ľanové semienka

Krok 4 /6

Cesto nalejte do tortovej formy, potom ju zakryte potravinárskou fóliou. Vložte ju do košíka a do hrnca s 200 ml vody.

  • Forma na pečenie

Krok 5 /6

Tlakové varenie.

Krok 6 /6

Vyberte z formy a pred podávaním nechajte vychladnúť.