Bezlepkový chlieb s pohánkou a gaštanmi
- Celkový čas 2 h 25 min
- 10 min
Príprava - 40 min
Varenie - 1 h 35 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
150 g Gaštanová múka
150 g Pohánková múka
1 čl Hnedý cukor
1 čl Prášok do pečiva
1 čl Jedlá sóda
1 čl Jemná soľ
1 čl Jablčný ocot
2 Vajcia
35 cl Voda
5 pl Slnečnicové semienka a ľanové semienka
Príslušenstvo
Forma na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /6
Pokiaľ nemáte tortovú formu, vyložte parný košík papierom na pečenie.
Krok 3 /6
V mise mixéra zmiešajú všetky suché ingrediencie (okrem semienok). Pridajte vajcia, ocot, vodu a semienka. Premiešajte.
Krok 4 /6
Cesto nalejte do tortovej formy, potom ju zakryte potravinárskou fóliou. Vložte ju do košíka a do hrnca s 200 ml vody.
Krok 5 /6
Tlakové varenie.
Krok 6 /6
Vyberte z formy a pred podávaním nechajte vychladnúť.