Bezlepkový chlieb
- Celkový čas 1 h 50 min
- 10 min
Príprava - 40 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
150 g Pohánková múka
100 g Ryžová múka
100 g Pšenová múka
50 g Mleté mandle
8 g Sušené pekárske droždie
50 g Zemiakový škrob
30 g Ľanové semená
2 pl Olivový olej
2 štip. Soľ
50 cl Vlažná voda
Príslušenstvo
Forma na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /6
Pokiaľ formu nemáte, vložte do parného košíka papier na pečenie a vytvorte ju.
Krok 3 /6
Droždie rozpustite vo vode. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a postupne prilievajte vodu. Prikryte utierkou a nechajte 1 hodinu odpočívať.
Krok 4 /6
Cesto nalejte do tortovej formy, potom ju zakryte potravinárskou fóliou. Vložte ju do košíka a ten do hrnca s 200 ml vody.
Krok 5 /6
Tlakové varenie.
Krok 6 /6
Vyberte z formy a pred podávaním nechajte vychladnúť.