Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Bezlepkový hruškový a lieskovo-orieškový čokoládový koláč

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 30 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    1 h
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • Maslo na vymastenie formy

  • 2 Zrelé hrušky

  • 100 g 85 % horká čokoláda

  • 4 Vajcia

  • 75 g Cukor

  • 8 cl Med

  • 2 čl Vanilkový extrakt

  • 13 cl Olivový olej

  • 140 g Mleté lieskové orechy, preosiate

  • 35 g Strúhaný kokos

  • 35 g Kakaový prášok

  • 40 g Pohánková múka

  • 1 pl Drvené lieskové orechy

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril

Príprava

Krok 1 /8

Vymastíme 22 cm formu na múčnik a vyložíme papierom na pečenie. Hrušky umyjeme, rozpolíme a zbavíme jadierok. Nakrájame ich na tenké plátky. Na jemno nasekáme čokoládu.

Krok 2 /8

Oddelíme vaječné bielka od žĺtkov. Ručným mixérom rozšľaháme vaječné žĺtka. Pridáme cukor, med a vanilkový extrakt. Pokračujeme v šľahaní 5 minút alebo dovtedy, kým zmes nezdvojnásobí svoju veľkosť a netvoria sa na nej pruhy. Za stáleho šľahania vaječných žĺtkov opatrne pridáme olej.

Krok 3 /8

V miske zmiešame preosiate pomleté lieskové orechy, nastrúhaný kokos, kakao a pohánkovú múku.

Krok 4 /8

Pomocou čistej metličky šľaháme vaječné bielka, kým nevznikne pevný sneh. Pomocou veľkej kovovej lyžice pridáme polovicu lieskovo-orieškovej zmesi a polovicu vyšľahaných vaječných bielkov k žĺtkom. Miešame až do zapracovania všetkých ingrediencií, potom pridáme druhú polovicu lieskovo-orieškovej zmesi a vaječných bielkov.

Krok 5 /8

Polovicu cesta vlejeme do formy. Navrch poukladáme polovicu hrušiek a čokolády. Vlejeme druhú polovicu cesta a zvyšné hrušky usporiadame do kruhu. Posypeme rozdrvenými lieskovými orechmi a zvyšnou čokoládou.

Krok 6 /8

Formu položíme na grilovaciu dosku na strednom rošte spotrebiča. Zatvoríme dvierka.

Krok 7 /8

Nastavíme režim DEZERT pri 180 °C na 1 hodinu. Po 45 minútach pečenia prikryjeme múčnik papierom na pečenie.

Krok 8 /8

Pred podávaním necháme vychladnúť.