Bolonské špagety
Tefal
Recept od Tefal

Bolonské špagety

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 4 h
  • Príprava
    1 h
  • Varenie
    2 h 30 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

8 os.

  • 430 g Múka

  • 200 g Vajcia

  • 60 g Kuracie prsia

  • 500 g Flat iron steak

  • 140 g Bravčová bábika

  • 2000 g Paradajky

  • 40 g Olivový olej

  • 2 diel Cibuľa

  • 4 diel Stopkový zeler

  • 2 diel Mrkva

  • 20 g Cukor

  • 300 g Červené víno

  • 600 g Mlieko

  • 2 diel Bobkový list

  • 10 g Tymian

  • 4 g Soľ

  • 4 g Korenie

Príslušenstvo

  • Šľahač
    Šľahač
  • Odšťavovač
    Odšťavovač
  • Nástavec na cestoviny
    Nástavec na cestoviny
  • Mlynček na mäso
    Mlynček na mäso

Príprava

Krok 1 /10

Pripojte k stroju mixér. Múku s vajcami vložte do misy mixéra. Stlačte Štart. Hotový výsledok by mal pripomínať posýpku. Cesto musí byť suché, aby sa pri výstupe z trysky nelepilo.

  • 430g Múka
  • 200g Vajcia
  • Šľahač

Krok 2 /10

Zmes nechajte asi 30 minút odpočinúť v chladničke.

Krok 3 /10

Prsia nakrájajte na malé kúsky a dajte bokom.

  • 60g Kuracie prsia

Krok 4 /10

Mäso nakrájajte na prúžky tak, aby odpovedalo plniacej trubici mlynčeka. Odstráňte šľachy a väzivové časti. Umiestnite mlynček na mäso so strednou čepeľou na stroj. Stlačte Štart. Po namletí mäso dajte bokom do chladničky.

  • 500g Flat iron steak
  • 140g Bravčová bábika
  • Mlynček na mäso

Krok 5 /10

Nasaďte odšťavovač na stroj a paradajky ním rozsekajte na malé kúsky.

  • 2000g Paradajky
  • Odšťavovač

Krok 6 /10

Na panvici rozohrejte olej a orestujte na kocky nakrájané prsia, zeleninu a mleté mäso. Posypte štipkou cukru.

  • 2diel Cibuľa
  • 4diel Stopkový zeler
  • 2diel Mrkva
  • 20g Cukor

Krok 7 /10

Keď zmes zhnedne, prilejte víno a mlieko. Pridajte bobkový list a tymian. Okoreňte a 2 hodiny duste na veľmi miernom ohni, odkryté. Ak chcete, môžete pridať trochu paradajkového pretlaku na zahustenie omáčky.

  • 300g Červené víno
  • 600g Mlieko
  • 2diel Bobkový list
  • 10g Tymian

Krok 8 /10

Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou.

Krok 9 /10

Pripravte cestoviny inštaláciou trysky a zodpovedajúceho nástavca na cestoviny. Uistite sa, že do plniacej trubice nevkladáte príliš veľa cesta, pretože by ju upchalo. Pevne stlačte piest.

  • Nástavec na cestoviny

Krok 10 /10

Cestoviny varte asi 15 minút a podávajte s bolonskou omáčkou. Ozdobte čerstvými bylinkami a hoblinkami parmezánu. Priebežne kontrolujte, pretože doba varenia sa môže líšiť medzi 10 a 20 minútami v závislosti od použitej múky.

  • 4g Soľ
  • 4g Korenie