Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Bravčové kotlety na milánsky spôsob

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 20 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    0 min
  • Chladenie
    5 min

Suroviny

4 os.

  • 4 bravčové kotlety

  • 3 hrn. čerstvá strúhanka

  • 0.75 hrn. čerstvo nastrúhaný syr Parmigiano Reggiano

  • 1 hrn. olivový olej

  • morská soľ

  • 6 hrn. umytá a osušená rukola

  • 0.75 hrn. červená cibuľa nakrájaná nadrobno

  • 3 čl extra panenský olivový olej

  • 1 čl

  • 36 plát. tenký čerstvý parmezán

Príprava

Krok 1 /6

Bravčové kotlety vložíme medzi dva listy voskovaného papiera alebo potravinovej fólie. Tenderizérom alebo valčekom na mäso ho jemne naklepeme, aby bolo mäkšie.

Krok 2 /6

V plytkej miske zmiešame strúhanku so syrom Parmigiano Reggiano a zmes ochutíme soľou a čerstvo mletým korením. Nalejeme olej do druhej plytkej misky. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie.

Krok 3 /6

Bravčové kotlety vložíme do olivového oleja a keď prebytočný olej odtečie, dáme ho do zmesi strúhanky a parmezánu. Obalené kotlety položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Kotlety môžeme aj vopred pripraviť a zmraziť. Prejdeme na ďalší krok a začneme variť.

Krok 4 /6

Zapneme gril, vyberieme manuálny program alebo program Bravčové mäso (podľa modelu). Po dokončení predhriatia otvoríme gril, uložíme bravčové kotlety na gril a zavrieme poklop. Začne sa proces pečenia. Proces pečenia bude pokračovať, kým sa kontrolka nezmení na červenú alebo kým sa na displeji nezobrazí nápis „well-done“ (dobre prepečené)

Krok 5 /6

V šalátovej miske zmiešame olivový olej a ocot, kým sa nezmiešajú, a zmes ochutíme soľou a korením. Zmiešame rukolu a cibuľu so zálievkou.

Krok 6 /6

Grilované bravčové kotlety podávame obložené šalátom z rukoly a cibule a ozdobené parmezánom.