Brioškové cesto
Tefal
Recept od Tefal

Brioškové cesto

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 26 h 55 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    25 min
  • Chladenie
    26 h

Suroviny

6 os.

  • 120 g Poloslané maslo

  • 3 cl Mlieko

  • 10 g Čerstvé pekárske droždie

  • 3 Vajcia

  • 310 g Hladká múka

  • 2 štip. Soľ

  • 40 g Cukor

  • 1 Žĺtok

  • Perlový cukor

Príslušenstvo

  • Hák na cesto
    Hák na cesto

Príprava

Krok 1 /12

Pozor, táto príprava vyžaduje 12 až 24 hodín.

Krok 2 /12

Vyberte maslo z chladničky 1 hodinu pred prípravou cesta a nakrájajte ho na kocky v samostatnej miske. Môžete ho tiež dať do mikrovlnnej rúry na 5-10 sekúnd, aby mierne zmäklo (bez toho, aby sa rozpustilo).

  • 120g Poloslané maslo

Krok 3 /12

Přidajte do mísy pristroja mlieko a nechajte droždie na 5 minút rozpustiť.

  • 3cl Mlieko
  • 10g Čerstvé pekárske droždie
  • Hák na cesto

Krok 4 /12

Pridajte vajcia, múku, soľ a cukor a stlačte tlačidlo "Štart".

  • 3cl Mlieko
  • 10g Čerstvé pekárske droždie
  • 3 Vajcia
  • 310g Hladká múka
  • 2štip. Soľ
  • 40g Cukor
  • Hák na cesto

Krok 5 /12

Stlačte znovu "Štart" a pridajte kocky masla jednu po druhej. Vždy počkajte, až sa každý kúsok masla dobre zapracuje.

  • 120g Poloslané maslo
  • Hák na cesto

Krok 6 /12

Otvorte hlavu a pomocou stierky zdvihnite cesto z dna misy. Potom zatvorte hlavu a stlačte "Štart".

  • Hák na cesto

Krok 7 /12

Cesto prikryte a nechajte 2 hodiny kysnúť pri izbovej teplote.

Krok 8 /12

Cesto prepracujte tak, že ho 5-6x v mise preložíte. Potom ho prikryte čistou utierkou a nechajte cez noc v chladničke.

Krok 9 /12

Formu na briošky vymažte tukom a vysypte múkou. Cesto zľahka v rukách prepracujte, aby sa prehrialo.

Krok 10 /12

Cesto rozdeľte na 6 guličiek s rovnakou hmotnosťou. Vložte ich do formy a nechajte na teplom mieste 2 až 3 hodiny kysnúť. Objem cesta by sa mal zdvojnásobiť.

Krok 11 /12

Predhrejte si rúru na 180 stupňov.

Krok 12 /12

Briošky potrite žĺtkom, posypte perlovým cukrom a pečte 25 minút na 180 stupňov.

  • 1 Žĺtok
  • Perlový cukor