Brokolicový krém se špenátom
- Celkový čas 42 min
- 10 min
Príprava - 32 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
2 os.
250 g Brokolica
40 g Špenát
40 g Syr feta
1 ks Menšia červená cibuľa
3 strúč. Strúčiky cesnaku
0.25 Limetka
4 ston. Stonky petžlenu
0.5 l Zeleninový vývar
1 krajec chleba Krajec starého chleba
Olivový olej
Soľ a korenie
0.5 čl Sušený tymián
Sezam
Príprava
Krok 1 /7
Rozdeľte brokolicu na menšie kúsky, cibuľu nakrájajte na štvrtky a cesnak olúpte. Všetko vložte do misy, pridajte cca 2 lyžice olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti a poriadne premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
Krok 2 /7
V ďalšej miske si zmiešajte na kocky nakrájaný starý chlieb s lyžicou olivového oleja, soľou, korením a tymiánom a tiež poriadne premiešajte.
Krok 3 /7
Do väčšej nádoby horkovzdušnej fritézy dajte pripravenú zeleninu. Zapnite manuálny program na 25 minút pri 180 stupňoch.
Krok 4 /7
Do menšej nádoby dajte okořeněné a nakrájané kocky chleba. Tu tiež zvoľte manuálny program, ale stačiť vám bude 7 minút pri 200 stupňoch.
Krok 5 /7
Nezabudnite zapnúť funkciu SYNC, aby sa vám oba koše pripravili v rovnaký čas. Krutóny po opečení môžete nechať chvíľu odpočinúť, kým dokončíte krém.
Krok 6 /7
Preneste opečenú zeleninu do mixéra, pridajte špenát, stonky petržlenu, vývar, syr Feta, limetkovú šťavu, soľ a korenie a rozmixujte dohladka.
Krok 7 /7
Na tanieri už len dozdobte sezamom, pridajte krutóny, petržlen a máte dokonalý jarný krém.