Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Cesnakový chlieb

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 55 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    35 min
  • Chladenie
    1 h

Suroviny

8 os.

  • 32.5 cl Voda

  • 40 g Cukor

  • 5 g Sušené droždie

  • 20 g Hladká múka

  • 480 g Hladká múka

  • 15 g Soľ

  • 1 cl Olivový olej

  • 5 cl Olivový olej

  • 4 strúč. Strúčiky cesnaku

  • 5 Petržlen

  • 4 Tymian

  • Soľ na dochutenie

  • 100 g Syr, pikantný, najlepšie horský

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hák na cesto
    Hák na cesto

Príprava

Krok 1 /15

Do misy prístroja dajte teplú vodu s cukrom, suché droždie a múku. Stlačte "Štart".

  • 32.5cl Voda
  • 40g Cukor
  • 5g Sušené droždie
  • 20g Hladká múka
  • Flex metla

Krok 2 /15

Potom nechajte 15 minút odpočinúť.

Krok 3 /15

K zmesi pridajte ďalšiu múku, olivový olej a soľ a stlačte "Štart".

  • 480g Hladká múka
  • 15g Soľ
  • 1cl Olivový olej
  • Hák na cesto

Krok 4 /15

Cesto položte na pomúčený povrch. Rukou vytlačte do štvorcového tvaru. Preložte strany smerom k stredu a znovu vyrovnajte.

Krok 5 /15

Z cesta vytvarujte okrúhly bochník a položte na plech prekladom dole vyložený papierom na pečenie. Povrch cesta zľahka naolejujte a prikryte vlhkou utierkou.

  • 1cl Olivový olej

Krok 6 /15

Nechajte opäť 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

Krok 7 /15

Rúru predhrejte na 240 stupňov a pečte asi 30 minút (nesmie príliš stmavnúť), potom nechajte ľahko vychladnúť.

Krok 8 /15

Zatiaľ čo sa chlieb pečie, pripravte si náplň z bylinkového oleja.

Krok 9 /15

Najprv ošúpte a nakrájajte cesnak najemno a potom ho vložte do malej misky.

  • 4strúč. Strúčiky cesnaku

Krok 10 /15

Otrhajte tymián a petržlenovú vňať a pridajte ich do misky s cesnakom.

  • 5 Petržlen
  • 4 Tymian

Krok 11 /15

Syr nastrúhajte a dajte bokom.

  • 100g Syr, pikantný, najlepšie horský

Krok 12 /15

Do zmesi cesnaku, tymiánu a petržlenu pridajte olivový olej a dochuťte soľou.

  • 5cl Olivový olej
  • Soľ na dochutenie

Krok 13 /15

Chlieb niekoľkokrát pozdĺžne a priečne prerežte až takmer ku dnu tak, aby ste vytvorili asi 2 cm kocky na povrchu.

Krok 14 /15

Chlieb potrite zmesou bylinkového oleja, najmä v priehlbinách, a posypte syrom.

Krok 15 /15

Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 10 minút, kým sa syr nerozpustí.