Cesnakový chlieb
- Celkový čas 1 h 55 min
- 20 min
Príprava - 35 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
32.5 cl Voda
40 g Cukor
5 g Sušené droždie
20 g Hladká múka
480 g Hladká múka
15 g Soľ
1 cl Olivový olej
5 cl Olivový olej
4 strúč. Strúčiky cesnaku
5 Petržlen
4 Tymian
Soľ na dochutenie
100 g Syr, pikantný, najlepšie horský
Príslušenstvo
Flex metla Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /15
Do misy prístroja dajte teplú vodu s cukrom, suché droždie a múku. Stlačte "Štart".
Krok 2 /15
Potom nechajte 15 minút odpočinúť.
Krok 3 /15
K zmesi pridajte ďalšiu múku, olivový olej a soľ a stlačte "Štart".
Krok 4 /15
Cesto položte na pomúčený povrch. Rukou vytlačte do štvorcového tvaru. Preložte strany smerom k stredu a znovu vyrovnajte.
Krok 5 /15
Z cesta vytvarujte okrúhly bochník a položte na plech prekladom dole vyložený papierom na pečenie. Povrch cesta zľahka naolejujte a prikryte vlhkou utierkou.
Krok 6 /15
Nechajte opäť 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
Krok 7 /15
Rúru predhrejte na 240 stupňov a pečte asi 30 minút (nesmie príliš stmavnúť), potom nechajte ľahko vychladnúť.
Krok 8 /15
Zatiaľ čo sa chlieb pečie, pripravte si náplň z bylinkového oleja.
Krok 9 /15
Najprv ošúpte a nakrájajte cesnak najemno a potom ho vložte do malej misky.
Krok 10 /15
Otrhajte tymián a petržlenovú vňať a pridajte ich do misky s cesnakom.
Krok 11 /15
Syr nastrúhajte a dajte bokom.
Krok 12 /15
Do zmesi cesnaku, tymiánu a petržlenu pridajte olivový olej a dochuťte soľou.
Krok 13 /15
Chlieb niekoľkokrát pozdĺžne a priečne prerežte až takmer ku dnu tak, aby ste vytvorili asi 2 cm kocky na povrchu.
Krok 14 /15
Chlieb potrite zmesou bylinkového oleja, najmä v priehlbinách, a posypte syrom.
Krok 15 /15
Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 10 minút, kým sa syr nerozpustí.