Cheeseburgerové jarné závitky
- Celkový čas 45 min
- 35 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
800 g Varené mleté hovädzie mäso
200 g Plátkový syr na burgery
10 g Huby shiitake
1 Veľká biela cibuľa
1 Mrkva
Soľ, korenie
1 ston. Zelená cibuľka alebo čínska jarná cibuľka
1 sáčok Cesto na jarné závitky (alebo pláty tehlového cesta nakrájané napol)
1 Vaječné bielko
Na sladkokyslú omáčku
2 čl Kukuričná múka
140 g Kečup
12 cl Voda
60 ml Biely ocot
180 g Cukor
50 ml Slaná sójová omáčka
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /6
Huby shiitake namočíme na 15 minút do misky s teplou vodou. Najemno nasekáme bielu cibuľu. Nastrúhame mrkvu. Nasekáme jarnú cibuľku alebo zelenú cibuľku.
Krok 2 /6
Mleté hovädzie mäso dáme do misky. Pridáme nasekanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, jarnú cibuľku alebo zelenú cibuľku. Dochutíme korením. Pridáme trochu soli. Rehydratované huby shiitake vložíme do sita, scedíme a prepláchneme pod čistou vodou. Vytlačíme ich medzi rukami, nasekáme nahrubo a pridáme do misy. Dobre zmiešame.
Krok 3 /6
Položíme štvorčeky cesta na závitky na pracovnú plochu. Okraje potrieme vaječným bielkom. Do stredu každého štvorca pečiva položíme plátok syra čedar. Do stredu každého dáme 1 polievkovú lyžicu plnky. Zložíme strany smerom k stredu. Okraj cesta preložíme cez plnku a zrolujeme do tvaru cigary, pričom ťaháme mierne k sebe a trochu utiahneme. V prípade potreby pridáme trochu vaječného bielka, aby závitky lepšie držali. Závitky položíme na dosku posypanú kukuričnou múkou. Opakujeme, kým nespotrebujeme všetku plnku. Odložíme nabok.
Krok 4 /6
Na prípravu sladkokyslej omáčky: V hrnci zmiešame kukuričnú múku, kečup, vodu, biely ocot, cukor a sójovú omáčku. Za občasného miešania omáčku privedieme do varu, aby zhustla. Necháme vychladnúť.
Krok 5 /6
Jarné závitky potrieme trochou neutrálneho oleja. Vložíme ich do fritézy Easy Fry na štandardnom plechu a nastavíme program HRANOLKY pri 200 °C na 10 minút. Ak ich chceme mať viac zlatisté, pečieme ešte pár minút.
Krok 6 /6
Podávame so sladkokyslou omáčkou alebo majonézou alebo sójovou omáčkou a zopár peknými listami šalátu.