Hríbové špízy s vegetariánskymi jarnými závitkami
- Celkový čas 3 h 10 min
- 30 minPríprava 
- 40 minVarenie 
- 2 hChladenie 
Suroviny
8 os.
- 2 čl Sezamový olej 
- 1 pl Strúhaný zázvor 
- 2 strúč. Nasekaný cesnak 
- 350 g Nakrájaná kapusta 
- 50 g Strúhané mrkvy 
- 2 Jarné cibuľky na plátky 
- 1 čl Sójová omáčka 
- Soľ, korenie 
- 12 list Ryža 
- 4 cl Olivový olej 
- 250 g Hríby 
- 8 Malé špízy 
Príslušenstvo
- Gril 
- Oddeľovač 
Príprava
Krok 1 /7
Panvicu dáme na niekoľko minút na stredný ohrev. Pridáme sezamový olej, zázvor, 1 strúčik cesnaku, kapustu a strúhanú mrkvu. Varíme, kým kapusta nezmäkne.
Krok 2 /7
Pridáme jarné cibuľky, sójovú omáčku, soľ a korenie. Zamiešame a prestaneme ohrievať.
Krok 3 /7
Naplníme misku teplou vodou a na pracovnú plochu položíme čistú utierku. Postupne namáčame listy ryžového papiera na niekoľko minút do vody a potom ich umiestnime na utierku. Na spodok listu dáme asi 2 polievkové lyžice plnky. Najprv zvinieme ľavé a pravé okraje na zakrytie plnky a potom zvinieme celý list. Opakujeme, kým nespotrebujeme všetku plnku. Pomocou kuchynského štetca natrieme na jarné závitky olivový olej.
Krok 4 /7
V miske si zmiešame zvyšný nasekaný cesnak, soľ, limetkovú šťavu a 20 ml olivového oleja. Hríby dáme do misy a dôkladne ich premiešame, aby sa pokryli marinádou.
Krok 5 /7
Prikryjeme a dáme do chladničky na 2 hodiny, pričom nimi občas zatrasieme, aby zostali hríby pokryté marinádou. Navlečieme marinované hríby na špízy.
Krok 6 /7
Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a vyberieme režim ZELENINA pre P1. Pre P2 vyberieme režim RYBY. Najprv pridáme polovicu jarných závitkov na jednu stranu oddeľovača a začneme variť. Keď zaznie časovač, vyberieme ich von a 4 hríbové špízy dáme na druhú stranu oddeľovača. Pokračujeme vo varení. 5 minút pred koncom obrátime špízy a pokračujeme vo varení.
Krok 7 /7
Po uvarení zopakujeme proces s druhou dávkou.

