Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Chlieb Casatiello so šunkou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 14 h 20 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    50 min
  • Chladenie
    13 h

Suroviny

4 os.

  • 15 cl Voda izbovej teploty

  • 1 čl Práškový cukor

  • 1 sáčok Sušené pekárske droždie (4,6 g)

  • 250 g Múka 00

  • 5 g Jemná soľ (1 lyžička)

  • 50 g Maslo

  • 100 g Neapolská klobása

  • 50 g Šunka nakrájaná na kocky

  • 80 g Pecorino nakrájané na kocky

  • 50 g Moliterno hľuzovkový syr

  • 50 g Provolone

  • 1 čl Čierne mleté korenie

  • 4 Čerstvé vajcia

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril

Príprava

Krok 1 /11

Tento recept vyžaduje, aby ste jedlo cez noc nechali stáť.

Krok 2 /11

Do misky pridajte vodu, cukor a droždie, potom premiešajte a nechajte droždie rozpustiť.

  • 15cl Voda izbovej teploty
  • 1čl Práškový cukor
  • 1sáčok Sušené pekárske droždie (4,6 g)

Krok 3 /11

Do misy mixéra s nasadeným hákom na miesenie pridajte zmes múky, vody, cukru a droždia a miešajte 2 minúty pri stredných otáčkach. Pridajte soľ a mieste ešte ďalšie 2 minúty. Pridajte maslo a miešajte, kým sa cesto neodlepí od bokov. Cesto odložte do veľkej misy a zakryte fóliou. Nechajte ho cez noc vychladnúť v chladničke.

  • 15cl Voda izbovej teploty
  • 1čl Práškový cukor
  • 1sáčok Sušené pekárske droždie (4,6 g)
  • 250g Múka 00
  • 5g Jemná soľ (1 lyžička)
  • 50g Maslo

Krok 4 /11

Na druhý deň ráno cesto vyberte z chladničky a nechajte ho aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote.

Krok 5 /11

Formu na savarín vymastite masťou. Odložte si 50 g cesta bokom.

Krok 6 /11

Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte cesto valčekom na obdĺžnik s rozmermi 40 x 25 cm.

Krok 7 /11

Klobásu a syry nakrájajte nadrobno, rozotrite po celej ploche a okoreňte korením. Zrolujte ho pozdĺžne, ale nie príliš pevne, aby ste vytvorili klobásu. Takto pripravenú klobásu vložte do formy a oba konce spojte. Prikryte čistou vlhkou utierkou a nechajte odpočívať na teplom mieste približne 2 hodiny.

  • 100g Neapolská klobása
  • 80g Pecorino nakrájané na kocky
  • 50g Moliterno hľuzovkový syr
  • 50g Provolone
  • 1čl Čierne mleté korenie

Krok 8 /11

Pomocou štetca zľahka navlhčite vrchnú časť klobásy. Potom na ňu položte čerstvé, čisté vajcia a mierne ich pritlačte.

  • 4 Čerstvé vajcia

Krok 9 /11

Zo zvyšného cesta, ktoré ste si odložili, vytvorte 1 cm široké pásy, ktoré prekrížite cez vajcia, aby držali na mieste.

Krok 10 /11

Plech vložte do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 160 °C na 35 minút.

  • Gril

Krok 11 /11

Nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy a podávajte na tanieri.