Dip z červenej šošovice
- Celkový čas 21 min
- 5 min
Príprava - 16 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
2 os.
100 g Uvarená červená šošovica (asi 50 g surovej šošovice)
0.5 strúč. Cesnak
1 čl Citrónová šťava
1 pl Tahini (sezamové pyré)
20 g Kešu oriešky
2 pl Olivový olej
3 pl Voda
Soľ a korenie
Príslušenstvo
Cestovná fľaša 400 ml Cestovná fľaša 700 ml
Príprava
Krok 1 /4
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /4
Ak sme tak ešte neurobili, uvaríme šošovicu: prepláchneme ju v studenej vode, aby sme odstránili prebytočný škrob. Do hrnca dáme prepláchnutú šošovicu a vodu (dva diely vody na jeden diel šošovice). Privedieme do varu. Znížime teplotu na stredne nízku a varíme šošovicu podľa času varenia uvedeného na obale, kým nebude mäkká a uvarená. Uvarenú šošovicu scedíme. Necháme vychladnúť.
Krok 3 /4
Nasypeme všetky ingrediencie, počnúc uvarenou a scedenou červenou šošovicou. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 4 /4
Podľa chuti upravíme korenie a citrónovú šťavu.