Domáci rastlinný ryžový nápoj
- Celkový čas 32 min
- 5 min
Príprava - 22 min
Varenie - 5 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
4 os.
40 g Nevarená biela ryža (varená asi 120 g)
50 cl Voda
10 g Krupicový cukor
Príslušenstvo
Cestovná fľaša 400 ml Cestovná fľaša 700 ml
Príprava
Krok 1 /4
Ryžu niekoľkokrát prepláchneme v studenej vode, aby sme odstránili prebytočný škrob. Uvaríme ju podľa času varenia uvedeného na obale. Scedíme a necháme vychladnúť.
Krok 2 /4
Do prístroja vložíme všetky prísady, počnúc varenou ryžou. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 3 /4
Zmes precedíme cez vrecko na rastlinné mlieko alebo syr, aby sme získali hladkú tekutinu bez zvyškov. Zvyšky nazývané „okara“ použijeme na prípravu sušienok, chlebového alebo koláčového cesta, granoly, falafelu, drobenky atď.
Krok 4 /4
Nápoj môžeme skladovať v chladničke až 3 dni. Pred každým použitím pretrepeme.