Farmársky chlieb
- Celkový čas 3 h 55 min
- 20 min
Príprava - 35 min
Varenie - 3 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
6 os.
8 g Sušené pekárske droždie (2 čajové lyžičky)
30 cl Teplá voda
100 g Špeciálna kvásková chlebová múka
400 g Múka na cesto
6 g Jemná soľ
Príprava
Krok 1 /6
V malej miske zmiešame droždie a trochu teplého mlieka. Premiešame a necháme 5 minút odpočívať.
Krok 2 /6
Vložíme múku a soľ do misy kuchynského robota s hákom a premiešame. Pridáme zmes vody a droždia a hnetieme 5 minút pri strednej rýchlosti. Odstránime hák. Cesto prikryjeme utierkou a necháme 2 hodiny kysnúť pri izbovej teplote.
Krok 3 /6
Na jemne pomúčenej pracovnej doske dlaňou pevne zatlačíme na cesto, odtláčame ho od seba a potom ho preložíme smerom k sebe. Tento postup opakujeme 8-krát za sebou, aby sa vytlačil vzduch a aby cesto postupne zmäklo.
Krok 4 /6
Formu zľahka vysypeme múkou a vložíme do nej cesto. Plech položíme na mriežku na pečenie. Postavíme plech do najnižšej polohy vypnutej rúry a necháme cesto kysnúť 1 hodinu.
Krok 5 /6
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 35 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 6 /6
Po vybratí z rúry ich necháme chladnúť na mriežke.