Holandský farmársky chlieb
- Celkový čas 2 h 40 min
- 10 min
Príprava - 30 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
2 os.
140 g Silná biela chlebová múka
20 g Celozrnná múka
10 g Čerstvé droždie
100 ml Vlažná voda
3 g Soľ
Príslušenstvo
Forma na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si prísady.
Krok 2 /6
Ak nemáte formu, vytvorte si ju tak, že do parného koša vložíte papier na pečenie.
Krok 3 /6
V mise mixéra mieste všetky prísady 5 minút a na konci pridajte soľ. misu prikryte a nechajte hodinu odpočívať.
Krok 4 /6
Potom cesto vyklopte späť a vložte ho do formy. Prikryte a nechajte 1 hodinu stáť. Vložte do košíka a prilejte 20 cl vody.
Krok 5 /6
Varenie v tlaku
Krok 6 /6
Vyberte z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.