Focaccia bez miesenia
- Celkový čas 5 h 35 min
- 10 min
Príprava - 25 min
Varenie - 5 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
2 čl Sušené pekárske droždie (približne 4 g)
1.5 čl Med
35 cl Teplá voda
450 g Múka na cesto
1.5 čl Soľ
3 pl Olivový olej
2 čl Rozmarín, nasekaný
1 čl Morská soľ
Príslušenstvo
Plech na pečenie Plech na pečenie XL
Príprava
Krok 1 /6
Do stredne veľkej misky nalejeme sušené droždie, med a teplú vodu. Prešľaháme a necháme 5 minút odpočívať. Pridáme múku a soľ a miešame silikónovou stierkou, kým nevznikne veľmi mäkké a lepkavé cesto.
Krok 2 /6
Do veľkej misy nalejeme tri štvrtiny olivového oleja. Vlejeme cesto pomocou stierky. Prikryjeme utierkou a necháme odpočívať 3 až 4 hodiny na teplom mieste, cesto zdvojnásobí svoj objem.
Krok 3 /6
Zvyšný olej nalejeme do plechu na pečenie. Špachtľu zasunieme pod cesto na jednom okraji misy a preložíme ho smerom dovnútra. Postup opakujeme okolo misy. Potom cesto nalejeme do formy na pečenie, v prípade potreby ho mierne roztiahneme, aby pokrylo celé dno formy na pečenie, prikryjeme ho a necháme kysnúť ďalšiu 1 hodinu a 30 minút.
Krok 4 /6
Mokrými rukami zatlačíme prsty do cesta po celej ploche, aby sa v ceste vytvorili otvory. Posypeme vetvičkami rozmarínu a fleur de sel.
Krok 5 /6
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie oranžovej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pečieme 25 minút.
Krok 6 /6
Vyklopíme focacciu na dosku. Necháme ju vychladnúť a podávame.