Focaccia s bylinkami a olivami Kalamata
- Celkový čas 2 h 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
6 os.
7 g Sušené pekárske droždie (1,5 čajovej lyžičky)
320 g Teplá voda
500 g Hladká biela múka
30 g Jemná pšeničná semolina
10 g Jemná soľ
50 g Olivový olej
20 Odkôstkované čierne olivy Kalamata
20 g Olivový olej
Morská soľ
Oregano (alebo tymian)
Príprava
Krok 1 /7
V malej miske zmiešame droždie s trochou teplej vody. Premiešame a necháme 5 minút odpočívať.
Krok 2 /7
Múku a krupicu vložíme do misy mixéra s hákom. Zamiešame. Pridáme jemnú soľ, olivový olej, zmes droždia a vody a hnetieme 10 minút na strednej rýchlosti. Zakryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 2 hodiny pri izbovej teplote.
Krok 3 /7
Cesto dáme na plech na pečenie. Olivy Kalamata prekrojíme na polovicu. Rozložíme ich na vrch a zatlačíme ich do cesta.
Krok 4 /7
Končekmi prstov urobíme do cesta v pravidelných intervaloch dierky bez toho, aby sme ho prepichli.
Krok 5 /7
Do jamiek nalejeme zvyšný olivový olej a posypeme ich morskou soľou a oreganom (alebo tymianom). Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 6 /7
Zapneme prístroj. Spustíme program PIZZA na 220 °C a nastavíme čas pečenia na 20 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 7 /7
Podávame teplé alebo studené.