Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Grilované kura s citrónovou trávou a zelenými kari rezancami

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 30 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    15 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 2 tyč. Citrónová tráva

  • 1.5 pl Hnedý cukor

  • 4 pl Rybacia omáčka (nuoc mam)

  • 3 pl Sezamový olej

  • 1 Limetka

  • 750 g Kuracie filety

  • 330 g Ploché ryžové rezance

  • 375 g Mrkvy

  • 3 cm Zázvor

  • 225 g Biela kapusta

  • 1.5 pl Zelená kari pasta

  • 30 cl Kokosové mlieko

  • 3 pl Nasekaný koriander

Príslušenstvo

  • Plech na pečenie XL
    Plech na pečenie XL
  • Plech na pečenie
    Plech na pečenie

Príprava

Krok 1 /5

Najemno nasekáme tyčinky citrónovej trávy. Zmiešame v nádobe s hnedým cukrom, omáčkou nuoc mam, polovicou sezamového oleja a limetkovou šťavou. Pridáme kuracie filety a necháme marinovať, zatiaľ čo si pripravíme zvyšok.

  • 2tyč. Citrónová tráva
  • 1.5pl Hnedý cukor
  • 4pl Rybacia omáčka (nuoc mam)
  • 3pl Sezamový olej
  • 1 Limetka
  • 750g Kuracie filety

Krok 2 /5

Uvaríme rezance vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na balení. Scedíme ich a dáme pod studenú tečúcu vodu, aby sa nezlepovali.

  • 330g Ploché ryžové rezance

Krok 3 /5

Ošúpeme mrkvy a nakrájame ich na malé tyčinky. Ošúpeme a najemno nasekáme zázvor, nasekáme kapustu.

  • 375g Mrkvy
  • 3cm Zázvor
  • 225g Biela kapusta

Krok 4 /5

Dáme tyčinky mrkvy, kapustu, zázvor a druhú polovicu sezamového oleja na plech na pečenie. Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí pridáme na grilovaciu dosku odkvapkané kuracie filety a varíme 6 minút, následne vmiešame zeleninu. Obrátime kuracie filety. Pridáme k zelenine kari pastu, kokosové mlieko a kuraciu marinádu. Premiešame a varíme ďalších 6 minút.

  • 1.5pl Zelená kari pasta
  • 30cl Kokosové mlieko
  • Plech na pečenie XL

Krok 5 /5

Pridáme rezance na plech na pečenie, premiešame a varíme ďalšie 3 minúty. Nakrájame kuracie filety na plátky a rezance podávame posypané koriandrom.

  • 3pl Nasekaný koriander