Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Grilovaný chvost homára

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 10 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    0 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 4 chvosty homárov

  • 50 ml biele víno

  • 30 ml citrónová šťava

  • 1 ks najemno nasekaná šalotka

  • 2 strúč. cesnak, nasekaný

  • 125 g čerstvé maslo, na kocky

Príprava

Krok 1 /5

Do malého kastróla dáme víno, citrónovú šťavu, šalotky, cesnak, soľ a korenie a pomaly privedieme k varu na strednom stupni ohrevu. Zredukujeme tekutinu asi o 2 PL (30 ml). Odoberieme z varnej dosky a

  • 4 chvosty homárov
  • 50ml biele víno
  • 30ml citrónová šťava
  • 1ks najemno nasekaná šalotka
  • 2strúč. cesnak, nasekaný
  • 125g čerstvé maslo, na kocky

Krok 2 /5

necháme 1 minútu vychladnúť. Postupne pridávame kocky masla až do rovnomerného zmiešania. Udržujeme omáčku teplú.

Krok 3 /5

Každý chvost homára položíme plochou stranou nadol a do konca chvosta zavedieme hrot širokého kuchynského noža. Pevne zatlačíme nadol a cez škrupinu zakrojíme do hĺbky asi troch štvrtín mäsa. Chvost pozdĺžne stočíme. Homára ochutíme soľou a korením.

Krok 4 /5

Zapneme gril. Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme homára na gril a sklopíme poklop. Necháme variť, pokým sa kontrolka nezmení na žltú alebo na obrazovke sa nezobrazí „Medium“ (Stredne prepečené).

Krok 5 /5

Homára podávame s teplou omáčkou a mesiačikmi citrónu.