Grilovaná pizza v 6 verziách
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
600 g Cesto na chlieb
2 pl Olivový olej
1 Pizza so syrom Brie a hľuzovkami:
2 čl Plnotučná kyslá smotana
1 čl Hľuzovkový olej
Soľ, korenie
25 g Brie
30 g Pečiarky (približne 1 stredná)
2 Pizza so sušenými rajčinami, kozím syrom a údenou šunkou:
30 g Kozí syr, ako napríklad valček kozieho syra
25 g Cherry rajčiny (približne 2)
20 g Údená šunka
1 pl Pesto zo sušených rajčín
3 Pizza s chorizom a červenou cibuľou:
10 g Červená cibuľa (približne 1/8)
15 g Ostré chorizo (3 tenké plátky)
1 pl Rajčinová omáčka s bazalkou
4 Pizza s ricottou, fetou a špenátom:
2 čl Ricotta
25 g Syr feta
20 g Listy mladého špenátu
5 Pizza s figami, parmezánom a rozmarínom:
50 g Čerstvé figy (približne 1)
1 vet. Rozmarín, nasekaný
30 g Parmezánové hobliny
6 Pizza s artičokmi a burratinou:
20 g Konzervované artičokové srdiečka
1 pl Bazalkové pesto
60 g Burratina (asi polovica burratiny)
15 g Rukola
Príprava
Krok 1 /4
Nakrájame cesto na chlieb na 100 g porcie, vyvaľkáme ich na kolieska veľkosti asi 17 cm, z oboch strán potrieme olivovým olejom.
Krok 2 /4
Pripravíme si toppingy: 1. Zamiešame kyslú smotanu s hľuzovkovým olejom, soľou a korením. Nakrájame syr Brie a hríby na prúžky. 2. Nakrájame kozí syr a cherry rajčiny na plátky a údenú šunku na prúžky. 3. Ošúpeme a najemno nasekáme červenú cibuľu. Nakrájame plátky choriza napoly. 4. Rozdrobíme syr feta. 5. Umyjeme a nakrájame figy na plátky. Pozbierame vetvičky rozmarínu. 6. Nakrájame artičoky na kúsky.
Krok 3 /4
Otvoríme OptiGrill v polohe BBQ. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí dáme na každú grilovaciu dosku 1 koliesko cesta a varíme 5 minút. Obrátime kolieska cesta, pridáme zvolený topping a varíme ďalších 5 minút. Ozdobíme pizze:
Krok 4 /4
1. Rozotrieme krém a pridáme syr Brie a plátky hríbov. 2. Rozotrieme pesto, pridáme plátky rajčín, kozí syr a údenú šunku. 3. Rozotrieme rajčinovú omáčku, plátky cibule a chorizo 4. Rozotrieme syr ricotta, pridáme syr feta a listy špenátu. Dochutíme soľou a korením. 5. Nasypeme na cesto parmezánové hobliny, pridáme figové plátky, rozmarín a korenie. 6. Rozotrieme pesto a pridáme artičoky. Tesne pred podávaním pridáme burratinu a posypeme rukolou.