Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Guláš s grilovaným mäsom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 13 h
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    35 min
  • Chladenie
    12 h

Suroviny

4 os.

  • 600 g Bravčové mäso na grilovanie (napr. karé)

  • 150 g Cibuľa (približne 1)

  • 3 strúč. Cesnak

  • 250 g Červená paprika (približne 1)

  • 30 g Sladká paprika (približne 1)

  • 100 g Mäsitá rajčina

  • 3 pl Rajčinová pasta

  • 1 pl Rastlinný olej

  • Soľ, korenie

  • 150 g Cibuľa (približne 1)

  • 4 strúč. Cesnak

  • 120 g Mrkva (približne 1)

  • 250 g Zemiaky

  • 500 g Zelené a červené papriky (2)

  • 2 pl Rastlinný olej

  • 3 pl Paprika

  • 1 čl Tymián

  • Soľ, korenie

  • 400 g čerstvé alebo konzervované pasírované rajčiny

  • 5 g Zeleninový bujón (polovica kocky)

  • 20 cl Voda

Príslušenstvo

  • Plech na pečenie XL
    Plech na pečenie XL
  • Plech na pečenie
    Plech na pečenie

Príprava

Krok 1 /7

Nakrájame bravčové mäso na obdĺžnikové kúsky veľkosti asi 4x3x3 cm. Dáme ich do veľkej nádoby.

  • 600g Bravčové mäso na grilovanie (napr. karé)

Krok 2 /7

Pripravíme si marinádu: Olúpeme cibuľu a strúčik cesnaku. Vyberieme jadierka z papriky a čili. Zmes najemno rozmixujeme s rajčinou, rajčinovou pastou, olejom, soľou a korením. Výsledné pyré nalejeme na kúsky mäsa, premiešaním ich dobre obalíme, prikryjeme tanierom a marinujeme v chladničke aspoň 1 noc a ideálne 1 deň.

  • 150g Cibuľa (približne 1)
  • 3strúč. Cesnak
  • 250g Červená paprika (približne 1)
  • 30g Sladká paprika (približne 1)
  • 100g Mäsitá rajčina
  • 3pl Rajčinová pasta
  • 1pl Rastlinný olej
  • Soľ, korenie

Krok 3 /7

Pripravíme si guláš: olúpeme a nasekáme cibuľu a strúčiky cesnaku. Ošúpeme mrkvu, nakrájame ju pozdĺžne na 4 kusy a potom na 5 cm tyčinky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 2 cm kocky. Vyberieme jadierka a nakrájame papriky na 2 cm kocky. Všetku túto zeleninu dáme na plech na pečenie, pridáme olej, papriku, tymián, soľ a korenie a premiešame.

  • 150g Cibuľa (približne 1)
  • 4strúč. Cesnak
  • 120g Mrkva (približne 1)
  • 250g Zemiaky
  • 500g Zelené a červené papriky (2)
  • 2pl Rastlinný olej
  • 3pl Paprika
  • 1čl Tymián
  • Soľ, korenie

Krok 4 /7

Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 10 minút.

  • Plech na pečenie XL

Krok 5 /7

Medzitým necháme mäso odkvapkať (marinádu si ponecháme) a kúsky nastrkáme na špízy.

Krok 6 /7

Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Pridáme na plech na pečenie pasírované rajčiny, marinádu z mäsa, rozdrobený zeleninový bujón a vodu a zamiešame. Poukladáme špízy na grilovaciu dosku a varíme ďalších 25 minút, špízy pravidelne obraciame, aby sa ugrilovali zo všetkých strán, a zeleninu občas premiešame.

  • 400g čerstvé alebo konzervované pasírované rajčiny
  • 5g Zeleninový bujón (polovica kocky)
  • 20cl Voda

Krok 7 /7

Guláš podávame so špízmi.