Hovädzie mäso so zemiakmi
Tefal
Recept od Tefal

Hovädzie mäso so zemiakmi

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 23 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    8 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 6 Hovädzie steaky po 130 g

  • 1200 g Ošúpane a na časti nakrájané zemiaky

  • 200 ml Nízkotučná smotana

  • 200 g Nastrúhaný cheddar (alebo iný tavný syr)

  • Soľ, korenie

  • 3 pl Rastlinný olej

  • 100 ml Voda

Príprava

Krok 1 /6

Pripravíme si suroviny.

  • 6 Hovädzie steaky po 130 g
  • 1200g Ošúpane a na časti nakrájané zemiaky
  • 200ml Nízkotučná smotana
  • 200g Nastrúhaný cheddar (alebo iný tavný syr)
  • Soľ, korenie
  • 3pl Rastlinný olej
  • 100ml Voda

Krok 2 /6

Nalejeme olivový olej. Steaky ochutíme soľou a korením.

  • Soľ, korenie
  • 3pl Rastlinný olej

Krok 3 /6

Steaky opečieme a povaríme do požadovaného bodu varenia. Vyberieme.

  • 6 Hovädzie steaky po 130 g

Krok 4 /6

Pridáme zemiaky, vodu, smotanu, soľ a korenie.

  • 1200g Ošúpane a na časti nakrájané zemiaky
  • 200ml Nízkotučná smotana
  • Soľ, korenie
  • 100ml Voda

Krok 5 /6

Varíme pod tlakom.

Krok 6 /6

Pridáme syr. Steaky položíme na vrch. Na 5 minút prihrejeme.

  • 200g Nastrúhaný cheddar (alebo iný tavný syr)