Makové hovädzie mäsové guľky
- Celkový čas 28 min
- 20 minPríprava 
- 8 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 450 g Mleté hovädzieho mäsa 
- 75 g Čerstý chlieb 
- 150 ml Mlieko 
- 2 Ošúpaná a nakrájaná cibuľa 
- 70 g Mak 
- 600 g Sladké zemiaky 
- 200 ml Hovädzí vývar 
- 4 pl Stolový olej 
- Soľ, korenie 
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
Pomocou vidličky namočíme chlieb do mlieka. Pridáme hovädzie mäso. Hnietením vytvoríme jemnú zmes. Vytvarujeme do guliek. Vyguľkáme v maku.
Krok 3 /6
Mäsové guľky na oleji jemne opečieme. Vyberieme. Nahradíme cibuľou. Opečieme v zvyšnej šťave.
Krok 4 /6
Pridáme na kocky nakrájané sladké zemiaky. Dochutíme soľou a korením. Navrch naukladáme mäsové guľky. Pridáme vývar.
Krok 5 /6
Varenie pod tlakom.
Krok 6 /6
Servírujeme.

