Hrášková kaša s duseným kelom
Tefal
Recept od Tefal

Hrášková kaša s duseným kelom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 43 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    23 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 250 g Hrach

  • 3 Ošúpané zemiaky

  • 2 Cibuľa

  • 300 g Kel

  • 150 g Kúsky údenej slaniny

  • 70 cl Voda

  • Soľ a korenie

  • 3 pl Rastlinný olej na varenie

Príprava

Krok 1 /6

Pripravte si ingrediencie.

  • 250g Hrach
  • 3 Ošúpané zemiaky
  • 2 Cibuľa
  • 300g Kel
  • 150g Kúsky údenej slaniny
  • 70cl Voda
  • Soľ a korenie
  • 3pl Rastlinný olej na varenie

Krok 2 /6

V hrnci rozohrejte olej.

  • 3pl Rastlinný olej na varenie

Krok 3 /6

Osmažte kúsky slaniny a cibuľu. Vyberte, ale nechajte tuk v panvici. Osmažte kel (v prípade potreby v niekoľkých dávkach). Dochuťte soľou.

  • 2 Cibuľa
  • 300g Kel
  • 150g Kúsky údenej slaniny
  • Soľ a korenie

Krok 4 /6

Vyberte kel a zmiešajte ho s kúskami slaniny a cibule. Vlejte vodu, pridajte hrášok a zemiaky nakrájané na kocky. Dochuťte soľou a korením.

  • 250g Hrach
  • 3 Ošúpané zemiaky
  • 70cl Voda
  • Soľ a korenie

Krok 5 /6

Tlakové varenie.

Krok 6 /6

Obsah hrnca rozmixujte alebo pomeľte v mlynčeku na zeleninu a podávajte so kelom.