Hrušky na pare, s ibištekovým sirupom a korením
- Celkový čas 50 min
- 30 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
8 Neprezreté hrušky
10 g Sušené ibištekové kvety
1 čl Mletá škorica
2 Badián
1 pl Mletý zázvor
50 g Cukor na 250 ml nálev
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /6
Hrušky ošúpeme a necháme na nich vetvičky. Dáme ich vcelku do fritézy Easy Fry.
Krok 2 /6
Naplníme nádržku na vodu. Nastavíme program PARA na 30 minút. Nožom skontrolujeme, či sú uvarené, musia byť úplne mäkké. Podľa potreby spustíme program znovu.
Krok 3 /6
Hrušky veľmi opatrne vyberieme lyžicou, aby sa nerozpadli. Necháme vychladnúť a potom ich dáme do chladničky.
Krok 4 /6
Vlejeme 250 ml do malej panvice a pridáme cukor, sušené kvety a korenie. Privedieme do varu. Znížime ohrev a dáme na panvicu veko, ale nezakryjeme úplne, a 20 minút redukujeme pri pozvoľnom varení. Necháme vychladnúť.
Krok 5 /6
Scedíme a sirup odložíme do chladničky.
Krok 6 /6
Hrušky ukladáme postavené do plytkých misiek, pokvapkáme ibištekovým sirupom a posypeme korením.